Norwegians nye bagasjeregler

- Hva med de med store sko?

Norwegians nye håndbagasjeregler begrenser håndbagasjen du kan ha med på billigste billett. Her er svar på det mange lurer på.

ALT SKAL PÅ GULVET: Reiser du på billigste billett, må du i utgangspunktet få plass til alt du skal ha med under setet foran. - Men hva med de med store føtter og store sko, er et av spørsmålene Norwegian får på sine facebooksider. Her kan du se hva Norwegian svarer. Foto: Hanna Sikkeland
ALT SKAL PÅ GULVET: Reiser du på billigste billett, må du i utgangspunktet få plass til alt du skal ha med under setet foran. - Men hva med de med store føtter og store sko, er et av spørsmålene Norwegian får på sine facebooksider. Her kan du se hva Norwegian svarer. Foto: Hanna Sikkeland Vis mer
Publisert

Norwegians nye håndbagasjeregler har skapt mange overskrifter i media, og i sosiale media skorter det heller ikke på spørsmål fra folk om hvordan dette egentlig fungerer og hvordan det skal praktiseres.

På facebooksidene til Norwegian får de både ris og ros for de nye reglene. Mange uttrykker at det er bra med begrensninger på hva folk kan ha med seg, mens andre er mer kritiske.

Ifølge Tonje Næss, senior kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, har de fått en del henvendelser om de nye håndbagasjereglene, men hun sier at de fleste ser ut til å finne den informasjonen de trenger nettsidene deres.

Vi har fått svar på en del av de vanligste spørsmålene folk stiller rundt de nye håndbagasjereglene til Norwegian. Du kan se mer om reglene nederst i artikkelen, men i korte trekk er dette endringene:

  • Den lille håndbagasjen alle kunder kan ha med seg inn i kabinen er noe større enn tidligere, men reiser du med billigste billett må den få plass under setet foran.
  • Vektbegrensningen på innsjekket bagasje øker fra 20 til 23 kilo.
  • Kunder med fleksibel billett kan ha med seg 15 kilo i stedet for 10 kilo håndbagasje.

#1: Under 10 kilo - men hva med størrelsen?

Man kan ha med seg en liten håndbagasje som får plass under setet foran, og denne kan veie maks 10 kilo. Men er det noen begrensning på størrelsen ellers - eller er det samme, bare man får dyttet det under setet foran?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer