Reiseråd og innreisekarantene

Hva nå med utenlandsferien?

Det globale reiserådet har blitt forlenget frem til 25. mai. Hvor kan man bestille reise uten risiko for å tape penger akkurat nå?

FORLENGET: Reiserådet forlenges, samtidig som man slipper karantene ved reise til land og regioner med gult nivå. Her fra Praia do Camilo i Portugal. Foto: Pawel Kazmierczak / NTB
FORLENGET: Reiserådet forlenges, samtidig som man slipper karantene ved reise til land og regioner med gult nivå. Her fra Praia do Camilo i Portugal. Foto: Pawel Kazmierczak / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Reiserådet forlenges til 25. mai, og det kan bli forlenget ytterligere, skriver regjeringen i en pressemelding.

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land.

Kommunikasjonssjef i Utenriksdepartementet, Trude Måseide forteller i en pressemelding at helsemyndighetene i disse dager vuderer grunnlaget for det globale reiserådet utover sommeren.

- Det er for tidlig å si hvor lenge reiserådet vil bli forlenget. Dette er bakgrunnen for at forlengelsen av det globale reiserådet i denne omgangen blir kort, kun fram til 25. mai. Vi trenger noe mer tid før vi kan si hvordan det globale reiserådet vil være i sommer.

Slipper karantene i gule områder

Nå slipper du karantene i gule områder, men per nå er det kun Grønland, Færøyene og enkelte regioner i Finland som regnes som gule, og er unntatt innreisekarantene til Norge.

Velger du allikevel å bestille ferie til et rødt område, risikerer du karantene i 10 dager. Da bør du dra rett til et egnet sted for å gjennomføre karantenen, helst med egen transport, skriver FHI på sine nettsider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer