Flybilletter:

Hva om du må i karantene?

Dette er reglene som gjelder dersom du må avlyse en flyreise nå.

STRAMMER INN: Karantenereglene er blitt strengere og det betyr avlyste flyreiser for mange. Foto: Odd Roar Lange
STRAMMER INN: Karantenereglene er blitt strengere og det betyr avlyste flyreiser for mange. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Nye og strengere karanteneregler i forbindelse med smittevern har ført til at mange må endre planene for jula.

Hovedregelen er at alle nærkontakter til en smittet person skal i smittekarantene i 10 døgn, sier de nye karantenebestemmelsene fra myndighetene.

Null eller gull

Men hva skjer med flybilletter som man ikke får benyttet seg av? For fullt ut refunderbare billetter er det enkelt: du får alle pengene tilbake. Men hva med alle som har kjøpt lavprisbilletter?

DinSide hjelper deg gjennom de ulike reglene hos de «norske» flyselskapene, for reglene og praksisen er svært forskjellig.

Hos noen skilles det også mellom reiser i Norge og reiser til utlandet. I enkelte tilfeller får du alle pengene tilbake, mens du i andre må regne pengene som tapt.

For noen kan det være lønnsomt å bruke reiseforsikringen for å få pengene tilbake for ubrukte billetter. Men husk, her kan det komme et fradrag for egenandelen og da blir det kanskje ikke noen utbetaling allikevel.

Ingen felles fasit

- Dersom man oppdager smitte før avreise dekker forsikringen de avbestillingskostnadene kunden blir sittende igjen med selv. Det samme gjelder dersom du skulle bli satt i myndighetspålagt smittekarantene som følge av at du er nærkontakt. Dette kan du ikke noe for, så dette har vi valgt å la forsikringen dekke, på lik linje med plutselig sykdom, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring til DinSide og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.