Hva skjuler seg bak smilet?

Kambodsja er et spennende reisemål med en grufull historie. Se ukens bilde fra Tonlé Sap under.

Publisert
Sist oppdatert

DinSide Reise presenterer hver uke et bilde som vekker reiselysten.

Bildet vil være aktuelt for årstiden, vise en spesiell reiseopplevelse, gi en historie, eller simpelthen vekke gode reisevibber. Har du et bilde du gjerne vil vise frem? Send det og en beskrivelse av hvor og når det er tatt til reise@dinside.no.

Interessert i fotografering? Sjekk tipsene fra Arne Nævra, en av Norges mest profilerte naturfotografer.

Ukens bilde:

Ukens bilde er et leserbilde sendt inn av Tor Inge Mjelde.

- Bildet er tatt av min kjæreste Tu Tran på reisen vi hadde sammen i november 2008 i Vietnam og Kambodsja. Motivet er fra en av de veiløse landsbyene i innsjøen Tonlé Sap, der alle hus står i vannet på påler. Denne vennlige damen kom roende over vannveien for å hilse på de nye gjestene i landsbyen, sier Mjelde.

DinSide takker for det fine bildet som er fra et historisk viktig og interessant sted i Kambodsja. Tonlé Sap (som egentlig betyr Den store ferskvannselven) er en kombinert innsjø og elv som er av meget stor betydning for Kambodsjas landbruk og innlandsfiske. Den ligger i Siem Reap-provinsen nord i landet.

Store deler av året er innsjøen ganske liten med en dybde på bare rundt én meter og et areal på 2.700 kvadratkilometer. Under regntiden snur imidlertid Tonlé Sap-elven, som knytter innsjøen til Mekongfloden, retning. Mekongelven, som flyter sammen med Tonlé Sap i Phnom Penh, klarer ikke å frakte alt smeltevannet fra Himalaya ut i Sørkinahavet, og overskuddet presses opp Tonlé Sap-elven over til Tonlé Sap-innsjøen.

Senere på året å skifter elven retning igjen. Ved regntidens slutt flommer vannet, og fiskene, nedover og følger med Mekongfloden inn i Vietnam.

Røde Khmer og Pol Pot

Etter Vietnamkrigen startet Røde Khmer sin aksjon med å etablere år null. Alle med utdannelse ble forsøkt drept eller omgjort til bønder, i forsøk på gi landet tilbake en opplevd storhet basert på den gamle Khmer-tradisjonen. De politiske og psykologiske sårene etter denne tiden er ennå tilstede, til tross for de mange smilene som møter en reisende her.

Hva skjuler seg bak smilet?


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer