Hva vet du om USA?

4. juli er USAs nasjonaldag. Hva vet du om superstormakten?

Publisert
Sist oppdatert

I dag feirer USA sin nasjonaldag, og familier og venner samles rundt piknikkurven eller rundt grillen hjemme, for å feire sin uavhengighet og frihet, og den amerikanske drømmen.

Det er fyrverkeri, parader, korpsmusikk, drillpiker, popcorn, potetsalat og patriotisk vaiing med det amerikanske flagget. På bordet står gjerne grillede hamburgere, pølser og kyllingbryst til hovedrett, akkompagnert av kålsalat med majones og grillede maiskolber. Til dessert: deilige, klissete og kaloririke brownies eller den sunnere varianten, fruktsalat med yoghurt.

Handlekupp i ferien: Du kan kjøpe deg dollarglad i USA

En lang valgvake i vente

Om fem måneder, 4. november, går amerikanerne til urnene for å stemme på sin president. 15. desember avlegger valgrepresentantene sine offisielle stemmer, og 9. januar 2009 telles valgrepresentantenes stemmer, og valget avsluttes formelt. USAs 44. president innsettes 20. januar 2009.

Også i Norge preges avisene av det amerikanske valget, og det vil det nok fortsette å gjøre hele det kommende året. Hva vet du egentlig om USA?

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.


Inspirasjon til USA-turen? Sjekk disse:


Testen er oppdatert siden første publisering i januar 2008

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer