Hvar - et soleklart valg

Hvar i Kroatia seiler opp som en storfavoritt når listen over de beste middelhavsdestinasjonene skal skrives. Se bildene og les hvorfor.

Hvar - et soleklart valg
Publisert
Sist oppdatert

Den store Jadrolinijafergen har seilt forbi øyene Lopud, Sipan, Mljet på vei fra Dubrovnik, og også stoppet innom Korcula. Vi har sittet i solen på dekk i rundt fem timer når øya Hvar dukker opp på styrbord side. Målet for reisen vår er byen med sammen navn på denne øya som av Conde Nast Traveller er blitt kåret til en av verdens ti vakreste.

Vi har allerede tilbragt noen dager i Dubrovnik, men følte for å komme oss ut på noen av øyene.

- Det må bli Hvar, helt klart, proklamerte min kollega Hans Kristian, som hadde vært en snartur innom Kroatia tidligere.

OK, da blir det Hvar. Vi hadde uansett hørt rykter om at det er her det skjer, for å bruke et noe forslitt uttrykk, i Kroatia om sommeren. Det er hit de største seilbåtene, de feteste yachtene og de hippeste italienerne ankommer når kalenderen viser juli og august måned.

Fergen seiler forbi Hvar by, og vi får et glimt av den hvite byen med de røde takene. I farvannet utenfor kryr det av seilbåter, og et par cruiseskip har også ankret opp.

Vi skal svinge rundt vestsiden av øya, før fergen legger til i Stari Grad, en 20 minutters taxitur fra Hvar by.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer