Hvem er best?

To opplagte storheter konkurrerer om berg- og dalbaneentusiastene i Norden. Hvem er best av Balder og Thundercoaster?

Publisert
Sist oppdatert

Skribenten er ingen bereist berg- og dalbanejeger, som lener seg tilbake med en matbit, og et fett glis foran utsikten til en tur rundt ramlende skinneganger. Men jeg har prøvd det som til nå har vært Nordens største berg- og dalbane i tre: Tusenfryds Thundercoaster. Og jeg har prøvd den flere ganger, uten at jeg dermed kan si jeg gleder meg til neste gang. Grunnen? Jeg er litt pysete: Thundercoaster står på en haug, og fra toppen virker det uendelig langt ned. Dessuten både rister den og kjører med sånt trykk at jeg føler meg presset ut av setet. Da blir jeg redd, ergo - gruer jeg meg til neste tur.

Skroll ned for mer

Vill eller voldsom

Derfor har jeg i alle fall noe å sammenligne med, når jeg sier at en tur med Balder var akkurat passe spennende for meg. Den første turens blinde skrekk foran det uendelig bratte fallet på 70 grader, de ni gangene vi er vektløse og de trange passasjene i flere etasjer inne i reisverket, avløses av udelt fryd over at jeg er så heldig å få lov til å kjøre denne banen så mange ganger jeg vil denne solrike dagen i mars. Uten kø, uten begrensninger på kamerabruk og uten fjollete fjortiser med tyggistryner og saggeklær.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer