Hvem har krav på armlenet?

Er du usikker på hvem som har krav på armlenene på flyet? Her finner du svaret.

MIDTSETET: Vet du hvem ekspertene mener at har krav på armelenet? Foto: Shutterstock / NTB
MIDTSETET: Vet du hvem ekspertene mener at har krav på armelenet? Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du noen gang kranglet med dine medpassasjerer om armlenene ved midtsetet?

Flere eksperter er klare på hvem som har rett på å bruke dem.

Passasjeren i midtsetet

I følge reiseekspert Rosie Panter er det personen i midtsetet som har krav på begge armlenene, det forteller hun til The Sun.

- Det er allment akseptert at passasjeren som sitter i midtsetet har trukket det korteste strået. Derfor bør vedkommende få luksusen av å kunne bruke begge armlenene, mener hun.

Etikette-ekspert Daniel Post Senning forteller til BBC at passasjeren i midten bør ha mulighet til å kreve begge armlenene.

Tidligere flyvertinne for Compass Airlines, Debbie Ferm er også enig med Senning og Panter.

- Jeg tenker at personene ved vinduet og midtgangen har et armlene hver, derfor er de forpliktet til å følge personen i midtsetet sin avgjørelse om de to andre armlenene, sier hun til BBC.

Men hvorfor, spør du deg kanskje nå. Er det ikke vanlig at de som sitter ved midtgangen og ved vinduet også har krav på to armlener?

Sitter du ved midtgangen har du muligheten til å strekke på bena, og reise deg opp når enn du vil - uten å være i veien for andre passasjerer.

Hvis du sitter ved vinduet har du luksusen til å kunne se ut av vinduet og dagdrømme. Du kan også lene deg mot veggen og slappe av eller sove, uten å risikere at passasjerer må klatre over deg for å for eksempel gå på toalettet.

Krangelen om armlenene

Atferdekspert Judi James har fortalt til The Sun Online Travel at årsaken til at vi bryr oss spesielt mye om armlenet er fordi det har en direkte innvirkning på kroppens selvtillit.

- Selvtilliten er knyttet til hulrommet som er formet som en V, som er snudd opp ned. Det oppstår når albuene pekes bort fra kroppen, og for eksempel er plassert på et armlene.

I følge James gir det oss altså bedre selvtillit og selvfølelse å kunne lene albuene på armlenene på flyet.

Den 30. juni letter det første Flyr-flyet fra Gardermoen. Les mer om det nye selskapet her:

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer