Håndbagasje

Hvilke gaver bør du sjekke inn – og hvilke kan du ta i håndbagasjen?

Nå starter julerushet på Oslo Lufthavn. Har du kontroll på hvilke julegaver og annet du bør holde unna håndbagasjen?

JULERUSHET ER HER: Onsdag, torsdag og fredag blir de travleste dagene på Oslo Lufthavn. - Ønsker man enda kortere ventetid i sikkerhetskontrollen kan man forberede seg ved å ta av belter, smykker og liknende, før man kommer frem til selve kontrollen, oppfordrer kommunikasjonssjef ved Oslo Lufthavn, Joachim Westher Andersen. –Det samme gjelder tablets og andre elektroniske gjenstander. Fra 21. desember kan reisende med nisseluser benytte familieslusene som for anledningen vil være pyntet til jul. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
JULERUSHET ER HER: Onsdag, torsdag og fredag blir de travleste dagene på Oslo Lufthavn. - Ønsker man enda kortere ventetid i sikkerhetskontrollen kan man forberede seg ved å ta av belter, smykker og liknende, før man kommer frem til selve kontrollen, oppfordrer kommunikasjonssjef ved Oslo Lufthavn, Joachim Westher Andersen. –Det samme gjelder tablets og andre elektroniske gjenstander. Fra 21. desember kan reisende med nisseluser benytte familieslusene som for anledningen vil være pyntet til jul. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Nå starter julerushet på Oslo Lufthavn.

– Den siste uka før jul er den travleste med onsdag, torsdag og fredag som de dagene med mest trafikk, sier kommunikasjonssjef ved Oslo Lufthavn, Joachim Westher Andersen.

Det er ventet fra 83.000 til 87.000 reisende alle disse tre dagene, med torsdag som den absolutt travleste. Rekorden er fra i sommer, med 102.000 reisende på én dag.

De travleste tidspunktene på døgnet er rundt klokka 11 og 16, med en rolig periode mellom 12 og 14. Ellers er det generelt travelt fra 07 til 22.

Lenge siden du har vært på Oslo Lufthavn? Sjekk ut alt det nye i denne videoen:

Bør du sjekke inn julegavene?

Skal du ut å fly med julegaver til andre eller til deg selv er første bud selvsagt å vite hva som er i pakken. Det er i alle fall greit å vite hvorvidt det i pakken er innenfor eller utenfor håndbagasjereglementet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer