Hvilken livmor skal jeg ha til middag i dag?

Ja, dette er et valg du kan ta stilling til, på kinesisk matmarked.

Michael P. Moi spiser det meste, og har smakt alt, med unntak av én ting: Livmor. - Det er ikke helt min greie, sier Moi til DinSide.  Foto: Elisabeth Dalseg
Michael P. Moi spiser det meste, og har smakt alt, med unntak av én ting: Livmor. - Det er ikke helt min greie, sier Moi til DinSide. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du trenger heller ikke dra til Kina for å oppleve matbutikker helt utenom det vanlige. Midt i New York, i Chinatown på Manhattan, fant vi et matmarked ulikt noe vi har sett før.

Er du blant dem som kjenner at du blir litt uggen i magen når noen nevner lungemos, blodpølse eller lever, kan det fortone seg som det reneste skrekkabinettet. For her selges alt. Det er ikke snakk om pent innpakkede fileter som ikke bærer noe som helst preg av at kjøttstykket en eller annen gang har tilhørt et dyr.

Se den utrolige videoen: Her spiser han et levende hjerte

Nei her selges fugler med hodet på, fisk med innvollene på plass, alligatorbein med klør og litt skinn på selve foten - og innvoller. Møysommelig skylt og kuttet opp og merket. Hadde det ikke stått hva det var, hadde denne journalisten tenkt at det meste var en eller annen form for blekksprut. Det var det ikke.

- Vi kinesere spiser alt, sier Michael P. Moi til DinSide. Han har bodd i Chinatown mesteparten av sitt liv, og jobber i et lokalt utviklingsselskap. - Vi kaster jo ikke mat!

Og vi ser jo at selve tanken er god. Dersom man først skal drepe og spise et dyr, er det jo smart å utnytte hele dyret. Vi skal ikke mer enn et par generasjoner tilbake før vi var flinkere til dette også her til lands. Men like flinke som kinesere er, er det nok de færreste nordmenn som har vært. Det er noen ting som er hellig. Eller uspiselig, alt ettersom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer