Tivoli eller Bakken

Hvilket København-Tivoli er best?

Det er mye som skiller Tivoli i København sentrum og Dyrehavsbakken litt utenfor den danske hovedstaden.

Video: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Mange er i gang med å planlegge danmarksferie, etter at myndighetene i Norge og Danmark åpner grensene seg imellom fra 15. juni. Men hvilke attraksjoner er vert å besøke i vårt naboland i syd? Vi har i hvert fall funnet en klar favoritt i hovedstaden.

De fleste som har vært i København har nok på et eller annet tidspunkt også besøkt Tivoli. Kanskje ikke så rart, der det ligger lett tilgjengelig midt i hovedstaden.

Men København har også et annet tivoli som nok ikke er like kjent: Dyrehavsbakken, eller Bakken på folkemunne. Nå ligger det strengt tatt ikke helt i København, men ganske så nært: I Klampenborg, 22 minutter med tog fra Københavns sentralbanestasjon.

Dinside tok turen i fjor høst for å se hvilket tivoli som er best.

Attraksjoner

Det er 28 kjørende attraksjoner på Tivoli; fem av dem er slik at 3-åringer (eller eldre) kan kjøre dem alene - og 23 attraksjoner er slik at barn fra 7 år (cirka 120 cm) kan kjøre dem med en voksen. Fem attraksjoner krever at du er over 140 cm.

Her er både snille attraksjoner for de aller minste og en del litt heftigere attraksjoner for deg som vil kjenne litt på adrenalinet, men aller mest for de midt imellom. Vi synes det er litt få attraksjoner for de aller minste, eller de som er litt skeptiske til fart og spenning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer