Hvilket snorkleparadis skal du velge?

Du har ikke dykkersertifikat, men du elsker å snorkle blant koraller, fisk og andre sjødyr. Bør du reise til Hurghada eller Sharm el Sheikh?

FOTO: Star Tour
FOTO: Star Tour Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Begge de to destinasjonene ligger i Egypt, begge kan tilby imponerende høye luft- og vanntemperaturer i vinterhalvåret, de kan begge skilte med usedvanlig lite nedbør - og de er begge kjent for et fantastisk dyreliv like under vannoverflaten. Det store spørsmålet blir derfor hvilket reisemål du skal velge.

Det finnes selvsagt en rekke ulike grunner til å legge reisen til Egypt. Noen vil se pyramidene, andre har tenkt seg til Luxor, noen drømmer om ørkensafari mens andre vil besøke kjempebyen Kairo. Vi har denne gangen imidlertid valgt å fokusere på deg som elsker snorkling, eller skindiving som det også kalles. Hvilket er det beste reisemålet for deg som ønsker å snorkle blant koraller, fisk og andre sjødyr like utenfor hotellet?

Vi har snakket med representanter for fem reisebyråer som samtlige tilbyr reiser til både Hurghada og Sharm el Sheikh. Og fire av dem er helt enige om at Sharm el Sheikh er det aller sikreste kortet for snorklere.

Artikkelen fortsetter under kartet.

Star Tour: Sharm el Sheik

- Jeg har selv snorklet og dykket i Hurghada og synes det var fint. Men jeg har nå forhørt meg med kjennerne her på huset og de holder nok en knapp på at Sharm er det beste stedet for å snorkle og se undervannsliv i Egypt. Ifølge kjennerne er vannet enda klarere og korallene enda flere i Sharm enn i Hurghada. Ofte er det tilbud om gratis badebåt fra hotellene og ut til revene, eventuelt ligger revene så nært land at du rett og slett kan svømme ut på egenhånd, sier Elisabeth Larsen-Vonstett, kommunikasjonsrådgiver i Star Tour.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.