Hvis Amor fikk velge

Valentinsdag er ikke lenger noe du ser på amerikanske tenåringsfilmer. Det er en merkedag man er forventet å huske, og ikke minst, dagen man skal få kjæresten til å smelte av kjærlighet. 14. februar er like om hjørnet, og har du ikke planene klare, kan du følge denne enkle oppskriften som er garantert suksess! Tekst: Vibeke Montero - Foto: www.photito.com

Publisert
Sist oppdatert

Du staver Amor baklengs, og havner i Roma. Resten tar byen seg av. Her bugner det av romantiske omgivelser som sørger for at en langhelg hånd i hånd er nok til å holde forholdet hett i lang tid framover. Vi anbefaler følgende:

Ta 110-bussen

Er man turist med avgrenset tid, så er det ingen vits i å late som noe annet. Den absolutt beste måten å etablere retningssansen på er å hoppe på de røde, åpen-topp dobbeldekkerne som går i skytteltrafikk mellom Romas severdigheter. Du må til Termini (hovedjernbanestasjonen) for å kjøpe billett, men har du først billetten kan du hoppe av og på 110-bussene hele dagen. De går med 40 minutters intervaller, og tilbyr ørepropper for engelsk guiding med solid italiensk aksent. Bussene er proppfulle av kjærestepar som sitter tett omslynget og tar inn arkitektur, åpne plasser dandert med enorme statuer og et bybilde som overalt bærer preg av historikk og romantikk. Slåss med andre par om å kapre de bakerste plassene hvis dere er mer opptatt av hverandre enn severdighetene!

Fråtse i pasjonsfruktgelato

Italiensk iskrem er verdenskjent, og smaker aller best når den deles med kjæresten. Vi tilfredsstilte våre islyster med pasjonsfruktgelato på et av Romas aller beste gelaterias, Gelateria Giolitti (Via degli Uffici del Vicario 40). Det er en institusjon for kjennere, så forvent kø!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer