Hvis Amor fikk velge

Valentinsdag er ikke lenger noe du ser på amerikanske tenåringsfilmer. Det er en merkedag man er forventet å huske, og ikke minst, dagen man skal få kjæresten til å smelte av kjærlighet. 14. februar er like om hjørnet, og har du ikke planene klare, kan du følge denne enkle oppskriften som er garantert suksess! Tekst: Vibeke Montero - Foto: www.photito.com

Publisert
Sist oppdatert
Amerikanske Lucy og Martin dyrker kjærligheten under felles paraply på den toppløse turistbussen linje 110.
Amerikanske Lucy og Martin dyrker kjærligheten under felles paraply på den toppløse turistbussen linje 110. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Du staver Amor baklengs, og havner i Roma. Resten tar byen seg av. Her bugner det av romantiske omgivelser som sørger for at en langhelg hånd i hånd er nok til å holde forholdet hett i lang tid framover. Vi anbefaler følgende:

Ta 110-bussen

Er man turist med avgrenset tid, så er det ingen vits i å late som noe annet. Den absolutt beste måten å etablere retningssansen på er å hoppe på de røde, åpen-topp dobbeldekkerne som går i skytteltrafikk mellom Romas severdigheter. Du må til Termini (hovedjernbanestasjonen) for å kjøpe billett, men har du først billetten kan du hoppe av og på 110-bussene hele dagen. De går med 40 minutters intervaller, og tilbyr ørepropper for engelsk guiding med solid italiensk aksent. Bussene er proppfulle av kjærestepar som sitter tett omslynget og tar inn arkitektur, åpne plasser dandert med enorme statuer og et bybilde som overalt bærer preg av historikk og romantikk. Slåss med andre par om å kapre de bakerste plassene hvis dere er mer opptatt av hverandre enn severdighetene!

Fråtse i pasjonsfruktgelato

Italiensk iskrem er verdenskjent, og smaker aller best når den deles med kjæresten. Vi tilfredsstilte våre islyster med pasjonsfruktgelato på et av Romas aller beste gelaterias, Gelateria Giolitti (Via degli Uffici del Vicario 40). Det er en institusjon for kjennere, så forvent kø!

Til og med parfymereklamene lar deg ikke glemme at Roma = Amor, og lover deg en lidenskapelig uke. Foto: www.photito.com
Til og med parfymereklamene lar deg ikke glemme at Roma = Amor, og lover deg en lidenskapelig uke. Foto: www.photito.com Vis mer


Trå Trastevere

Trastevere er en liten, koselig bydel som ligger på den andre siden av elven fra de mer kjente turistområdene. Få turister finner veien hit, og menneskene som bor her snakker en litt annen dialekt enn resten av Roma. Her finner du trange, sjarmerende smug, balkonger overstrødd med blafrende klesvask og potteplanter, og åpne plasser med vakre fontener. Trastevere er også et mekka for deg som liker spesialforretninger fremfor upersonlige shoppingsentra. Her finner du alt fra bittesmå lokaler som ikke rommer annet enn treleker, til bokhandlere som spesialiserer seg på kunstbøker.

Vi falt pladask for bakeriutsalget som bar det passende navnet “Il Innocente” eller Uskylden... Ikke lett å bevare den når bugnende kakefjell av de ferskeste mandelmakroner og andre småkaker hvisker “spis meg” på italiensk. Anna, damen bak disken, vet hvor fristende kakene hun baker er, og fyller velvillig små, brune papirposer med kaker etter pekeprinsippet. Litt sånn som å kjøpe smågodt her hjemme.

 • Roma og amor i bilder


 • Massasje, broene over Tiber og verdens beste kaffe

 • Vespa og pizza - på ekte romersk vis

 • Dette gjør du - dette dropper du. Fra lunsj i villa Borghese til turistfellen Spansketrappen.
 • Mer om Roma

  Her er mer om Roma fra DinSides arkiver:

 • Fra luksushoteller til mattips
 • Roma - nordmenns storbyfavoritt i 2004

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer