Hvis valutakursen fikk bestemme

Vi spør ekspertene om råd: Hvor får vi mest for kronene sommeren 2004?

Publisert
Sist oppdatert

I januar rådet vi reiselystne nordmenn til å legge ferien til land der dollaren er gangbar valuta, i samråd med valutaeksperter. To måneder senere sjekker vi valutakursene igjen: Hvor får vi mest for kronene i sommer?

Dollar på billigsalg

Det vil si, dollaren sliter omtrent like mye som kronen. Det er derfor fremdeles dollarstyrte land vi bør reise til, om vi ønsker å strekke kronene så langt som mulig. Likeledes er land som bruker pund og euro land vi bør holde oss unna, skal vi tro på ekspertene.

I følge Eirik Larsen, valutaanalytiker i DnB Markets, er kronen fortsatt ute i hardt vær, trass i hele to rentekutt siden vår siste samtale.

- I det store og det hele er den norske kronen fortsatt svak, sier Larsen, som ikke tror på merkbare endringer i den nærmeste fremtid.

- Selv om det er små tegn til at den styrker seg nå, venter vi ikke noen merkbar oppgang i kronekursen før i andre halvdel av 2004, legger han til.

Vi sjekker dagens valutakurser mot 12. januar, og kursene har ikke forandret seg merkbart. En dollar har blitt ørlite dyrere, nå må du ut med 7,03 kroner for en dollar mot 6,8 i januar, mens euroen har stått på stedet hvil. Og Larsen holder fast ved prognose om en betydelig svekket dollar i forhold til kronen i sommer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer