Hvit jul - nå!

Skiføret er glimrende flere steder i landet, selv om det foreløpig er magert i lavlandet.

Snøen er her den, bare du kikker rett sted. Foto: Ståle Dybsjord
Snøen er her den, bare du kikker rett sted. Foto: Ståle Dybsjord Vis mer
Publisert

Klimaendringer til tross – endelig er det vintervær å spore i de fleste deler av landet. Varsler fra Det norske meteorologiske institutt tyder på at julesnøen også vil dale ned over ganske mange av de tusen hjem i dagene rundt julaften. Men allerede nå er det vakre, hvite løyper for den som vil ta en juletur på ski.

Mest snø akkurat nå

Som sist uke: Det er mest snø på Nesbyen, Uvdal og Tyin-Filefjell. Valdres følger like bak. Flere skisentre kan melde om at de har rundt meteren med snø denne uken. Her finner du de som skryter av mer enn halvmeteren med snø. Flere steder kan de også by på klar himmel og skikkelig kaldt vintervær.

Opplysningene er hentet fra Skiinfo. Her kan du se hvordan forholdene var sist uke. Dessverre er fortsatt flere skisentre stengt på grunn av snømangel. Med minusgradene begynner snøkanonene nå på sitt arbeide, og det er likevel skihåp for romjulen flere steder i landet.

Håp i Midt-Norge

Siden forrige uke er det heldigvis snø på vei i store deler av landet. Varslene fra DNMI og Storm Weather Center tyder på at hele landet kan se julesnøen i løpet av julaften, med unntak av Østlandet. Bra for skisentrene i Midt- og Nord-Norge som har lidd under det uvanlige tørre og milde vinterværet hittil i desember.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer