Hvit jul over hele landet

Selv bergenserne får se snø til jul.

Det er stor sannsynlighet for at du får en hvit jul i år! Foto: Colourbox
Det er stor sannsynlighet for at du får en hvit jul i år! Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ennå ni dager til jul, men langtidsvarselet kan gi en pekepinn på hva slags vær vi kan vente oss 24. desember.

Ett stikkord: Bikkjekaldt.

Ja, det blir ingen mild jul i år - det er meldt -12 grader i Oslo. Kulda kommer krypende allerede torsdag 17. desember med -7 grader. Det blir gradvis kaldere jo nærmere vi kommer julaften. Hvor mye snø det blir er en annen sak. Det er meldt snø på søndag, men ellers blir det overskyet, også å julaften.

Lillehammer kan de også glede seg til kalde vinterdager og også en del snø frem mot jul. Temperaturene vil ligge på -8 til -12 grader, og det skal snø litt søndag og mandag.

Det blir med andre ord ganske garantert hvit jul på Østlandet i år.

Hva da med Sørlandet? I Kristiansand er det litt mer usikkert. Temperaturene vil så vidt ligge på minussiden fra lørdag av, og det er meldt snøbyger. Det skal snø ganske mye søndag til onsdag, men selve julaften er det ventet 1 plussgrad og sludd. Vi krysser fingrene for at snøen som kommer før jul holder seg.

Sørvestlandet har litt bedre sjanse for å få en hvit jul. I Stavanger er det meldt rundt -2 grader helt fram til og med julaften. Og ja, det vil snø både fredag, lørda, søndag, mandag og tirsdag. Det er vel ikke så ofte siddisene får oppleve hvit jul, men i år ser det jammen slik ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer