Hvor ble det av bagasjen?

Det skal ikke skje og flyselskapene er flinke til å påvise at det tilhører en av reiselivets sjeldenheter, men så står du der en dag – uten koffert. Hva skjer når flyselskapet klarer å rote bort bagasjen din? Og hva har du krav på?

Hva skjer når din koffert kommer på avveie?
Hva skjer når din koffert kommer på avveie? Vis mer
Publisert

Effektive rutiner og gode registreringssystemer gjør at tap av bagasje er en sjeldenhet. Men så står du der en dag, i Kuala Lumpur som siste håpefulle ved rullebåndet. Kofferten er borte, og det til tross for utførlig merking. Hva gjør du nå?

Økende omfang

Per april måned i år har Europeiske forsikring utbetalt 1,9 millioner kroner i forbindelse med bagasjeproblemer. Dette er fordelt på 805 ulike saker. Det aller meste dreier seg om forsinkelser.

- Det er en nedgang på 43 prosent fra fjoråret, men da må man ta i betraktning at Gardermoen var nyåpnet og nok led av en del barnesykdommer. Generelt sett over tid er dette problemet økende, sier informasjonssjef i Europeiske, Emma Vennesland.

Meld fra til flyselskapet

Det første du må gjøre hvis bagasjen din ikke dukker opp ved ankomst er å rapportere bagasjen som savnet. Ofte finnes det en egen skranke for behandling av tapt eller skadet bagasje i nærhet av bagasjebåndene. Pass også på å få meldt tapet hos flyselskapet sitt eget kontor. Disse finner du oftest i ankomsthallen. Flyselskapet vil så sette i gang et søk og skal innen kort tid ha lokalisert hvor i verden bagasjen din befinner seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer