Hvor bør du bestille hotellrommet?

Sparer du noe på å bruke hotellsøkesidene når du booker hotell, eller er det billigere å booke direkte med hotellet?

Du vil selvsagt ikke betale mer for hotellsengen enn du må. Foto: Stine Okkelmo
Du vil selvsagt ikke betale mer for hotellsengen enn du må. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av de siste par månedene har journalisten ved tre av tre anledninger oppdaget at det ikke er noe å hente på å bestille hotellrom via hotellsøkesidene på nettet.

Hotellrommene jeg skulle bestille kostet like mye hvis jeg gjorde bookingen direkte med hotellet.

De tre eksemplene gjaldt London (ganger to) og Gøteborg. Tre eksempler er ikke nok til å trekke en konklusjon, så derfor bestemte vi oss for å gjøre en grundigere sjekk.

Vi undersøkte priser ved hoteller i Paris, Berlin og New York, og sjekket prisene hos Hotels.com, Booking.com og Ebookers.no. Vi prøvde å bestille hotellrom for to personer i dobbeltrom siste helgen i november. Vi valgte samme type hotellrom både gjennom hotellsøksidene og hotellenes egne nettsider.

Se DinSides hotellanmeldelser

Hotels.com

To netter i dobbeltrom på Saint James & Albany Hotel - Spa i Paris koster 3.004 kr gjennom Hotels.com. Samme hotellrom koster 445 euro gjennom hotellets nettside, noe som tilsvarer 3.755 kroner. Her er det altså 750 kroner å spare på å booke gjennom Hotels.com. Dette var et spesialtilbud hos Hotels.com.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer