Hvor dyrt må skiutstyret være?

Det baller fort på seg når ski, klær, hjelm og heiskort tas med i beregningen.

Nordmenn elsker alpinsport, selv om det kan bli dyrt. Foto: Colourbox
Nordmenn elsker alpinsport, selv om det kan bli dyrt. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne vinteren startet skisesongen tidlig - mange av de norske skisentrene åpnet bakkene i november. Men det er først nå i januar skisesongen starter for alvor. I ukene frem mot påsken valfarter skiglade nordmenn til fjells for å stå alpint.

Helt frem til påske vil DinSide presentere Skiguiden, et program om skiglede i Norge og utlandet. Skiguiden har holdt det gående i 15 år, og de to som står bak, Lars Bull og Ole Thomas Halvorsen, har det mange vil anse som drømmejobben. De reiser rundt i Norge og resten av verden for å sjekke skiforholdene.

Denne sesongen tar de oss med til flere steder i Alpene, til Canada og til fler skisteder i Norge.

- Serien handler om destinasjoner og om alt som opptar de av oss som står på ski i bakker, sier Lars Bull.

Del 2 - hvor dyrt utstyr trenger du?

Vil du bruke 50.000 eller 2.000 på årets skisesong? Skiguiden har sammenliknet priser på utstyr og forsøker å beregne noen av kostnadene som kommer når man kaster seg inn i heisen.

Dette koster heiskortet

Dessuten skal vi få et innblikk i hvordan man redder noen i et snøskred og hva man skal ha i sekken hvis man beveger seg i usikret terreng. Det blir også plass til et glimt fra en av sesongens beste skifilmer, produsert av et av de mest spennende produksjonsmiljøene akkurat nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer