Hvor farlig er det å fly?

1. juni styrtet et Air France fly i Atlanterhavet med 228 personer ombord. Hvor sikkert er det egentlig å fly?

Kjenner du deg urolig for å fly? Vi har sjekket ulykkesstatistikken. Foto: Sxc
Kjenner du deg urolig for å fly? Vi har sjekket ulykkesstatistikken. Foto: Sxc Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er marerittet til enhver som jevnlig er ute og flyr. At flyet styrter. En slik tragedie utspant seg over Atlanterhavet natt til mandag 1. juni.

Et Air France-fly på vei fra Rio de Janeiro til Paris styrtet et eller annet sted i Atlanterhavet. Ombord befant det seg 216 passasjerer og 12 besetningsmedlemmer. Alle disse har mistet livet. Tre av dem var nordmenn.

Foreløpig kan ingen si noe om hva som skjedde. Flere teorier verserer. Den ene går ut på at flyet kom inn i et uvær som gjorde at det styrtet. Denne teorien mener flyeksperter er lite sannsynlig, da et stort fly som dette Airbys 330-200 skal tåle slikt. En annen teori er at lynet har slått ut flyets elektroniske systemer, noe som har ført til at pilotene har mistet kontrollen. En tredje teori lufter tanken om at noen kan ha detonert en terrorbombe ombord.

Enn så lenge er det bare å vente og se hva etterforskningen finner ut av. På nåværende tidspunkt letes det etter flyet, eller rester av det, ute i Atlanterhavet.

Igjen sitter sjokkerte pårørende og millioner av mennesker som spør seg om det er trygt å fly. DinSide har tidligere skrevet om dette temaet, og gravd i ulykkesstatistikken for å prøve å finne ut mer. Nå har vi sett på den aller siste statistikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer