Hvor fort er 30 miles i timen?

Vår geniale omregner gir deg svar.

Hvor fort kan du kjøre her i km/t? Foto: Wikipedia Commons
Hvor fort kan du kjøre her i km/t? Foto: Wikipedia Commons Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor langt er 50 miles? Og hvis du skal kjøpe sko til kjæresten i New York - vet du hvilken amerikanske skostørrelse som tilsvarer norsk størrelse 47?

Verden hadde sikkert vært et enklere sted dersom alle typer mål hadde vært standardisert. men sånn er det engang ikke.

I Storbritannia snakker man fortsatt om miles og feet, og i USA blir temperaturene oppgitt i Fahrenheit. EU har tvunget igjennom at britene skal gå fra sitt vektsystem med pound og ounces, til gram og kilo, men inntil 2010 har de lov å bruke begge deler (kilo og gram må alltid stå, men briter flest snakker fortsatt om pounds og ounzes).

Vi har også noen måleenheter som kanskje ikke alle har full kontroll på her i Norge. Hvor mange kilometer er en nautisk mil? Hvor mange gram er 15 karat?

Klesstørrelser

Det kan altså være vrient å vite hvor langt det er fra flyplassen og til destinasjonen dersom avstanden står oppført i miles. Men kanskje like forvirrende er det å skulle ut og handle klær og sko. For i mange land brukes et annet størrelsessystem enn i Norge. For eksempel bruker USA et annet system enn Norge. Størrelse 38 tilsvarer størrelse 8 i USA. For å gjøre forvirringen større, tilsvarer størrelse 38 størrelse 10 i Storbritannia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer