Hvor går ferden?

Det er utallige muligheter for den som vil ut på afrikansk safari. Her er noen av de heteste alternativene.

Publisert
Sist oppdatert

Tanzania

Tanzania ligger syd for ekvator, og mer enn en fjerdedel av landet er satt av til nasjonalparker. Mest kjent er Serengeti i nord, et navn som betyr endeløse sletter på masai. Området som muligens kan by på den tetteste konsentrasjonen av dyreliv noensteder i verden. Mer enn tredve arter av store dyr, og tre millioner individer lever i dette området som utgjør mer enn 14.000 kvadratkilometer.

Mot øst finner du det unike Ngorongoro-krateret, det største intakte krateret i verden. (Ta det rolig - vulkanen har ikke vært aktiv på åtte millioner år.) Her finner du et rikt dyreliv i et område på 264 kvadratkilometer. Langs kraterkanten, ligger lodger - bosteder med fantastisk utsikt.

Vil du kikke på fugler, velger du Manyara-sjøen i Rift-dalen. Men også her kan du beundre løver, elefanter, sebraer, vannbøfler og andre afrikanske kjendisdyr.

I det sydlige Tanzania finner du Selous-reservatet der du kan se dyrene både fra bil, båt og til fots.

Kenya

Maasai Mara ligger i hjertet av den berømte Rift-dalen. Området dekker drøye 1.800 kvadratkilometer og er Kenyas fremste viltreservat. Området ligger på grensen til Tanzania, og leder over i Serengeti. Dette er et område for løver, leoparder, geparder og elefanter. Hovedattraksjonen er imidlertid gnuvandringen som finner sted mellom juli og september. Great Rift Valley er stedet for ornitologer, med tusenvis av flamingoer og annet spennende fugleliv. Her er også et nesehornreservat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer