Hvor kan du se Concorde?

Concorden du kan se i New York, ligger ved det gamle hangarskipet Intrepid som nå er Luftfarts-, sjøfarts- og romfartsmuseum ved Hudsonelvens bredd på New Yorks vestlige side.

Publisert
Sist oppdatert

Flyet har ligget ved hangarskipet Intrepid siden 25. november i fjor, men først 26. juni ble det åpnet for omvisning. Du får et eget "boardingkort" sammen med billetten til museet som gir adgang til flyomvisningen der du kan oppleve både cockpit og kabin. På museet kan du forøvrig se hangarskipet USS Intrepid som innvending har utstillinger om både 11. septemberterroren, sjøfart og romfart, og som på dekk har en fin samling av krigsfly, spionfly og helikoptre. Dessuten hører også en ubåt med i samlingen.

Museet holder åpent mellom 10 og 17 på ukedager og frem til 18 i helger og fridager. Husk at siste innslipp er en time før stengning. Prisen for adgang er 14,50 dollar for voksne, 9,50 for barn opp til 17 år og 2,50 for barn mellom to og fem.

Intrepid Sea-Air-Space MuseumPir 86 på Manhattans vestside12th Ave. og 46th Street

 • Se bildene av Concorde og andre gjenstander fra Intrepid-museet
 • 13 fly - her finner du dem

  De 13 Concordene fra British Airways og Air France var svært ettertraktede museumsgjenstander da trafikken ble lagt ned for godt i fjor. To til kan du se i USA - en modell fra Air France har endt opp hos The Smithsonian Institution National Air and Space Museum utenfor Washington, og en annen modell fra British Airways er parkert i Seattles Museum of Flight.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer