Hvor kul er du?

En ny undersøkelse hevder å vise hvilke merkevarer som er de kuleste i hele verden.

Publisert
Sist oppdatert

En gang i tiden gikk det ikke an å vise seg utendørs uten en liten rød logo med bokstavene L, E, V, I og S på baklomma. Vi var born in the USA, og det skulle synes. Det var også tider da man ikke kunne bevege seg utendørs uten en grønn krokodille som sikkerhet på brystkassen. Noen år senere var all drikke med farge bannlyst, det skylle være krystallklart og gjerne uten sukker. Blank appelsinbrus, gjennomsiktig cola. De varte ikke lenge.

Men hvordan er ståa nå? Lille speil på veggen der, hva er de kuleste merkene i verden her? Og hvor oppdatert er DU?

Colabildet fra Venezuela er fotografert av Stian Mong

Dårlig med norske

Mens verdens mest verdifulle merkevarer er mulige å treffe på overalt hvor vi ferdes på kloden, og både svensker og finner er inne på kremlisten, er det ingen norske merkevare som engang hevder seg på topp 100 i listene over de mest kjente i verden. Norske reisemål og reiseselskaper sliter også med å innta plasseringene blant det heteste og beste i verden. SAS var en gang store, men får nå kun førsteplasser i nordiske reisekåringer. Og de største overskriftene om Norge den siste tiden har handlet om Skrik og seljakt. Men det finnes positive unntak:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer