Hvor reiser dansken, svensken, nordmannen og finnen?

Hva tror du er det mest populære ferien? Svaret finner du her.

FERIE: Disse feriene er mest populære blant nordmannen, svensken, dansken og finnen, forteller YouGov. Foto: Peera_stockfoto / Shutterstock / NTB
FERIE: Disse feriene er mest populære blant nordmannen, svensken, dansken og finnen, forteller YouGov. Foto: Peera_stockfoto / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trives du best i ei hytte på fjellet, avslappende dager på en varm og solrik strand eller på en hektisk shoppingtur i en populær by?

Den nettbaserte analyse- og konsulentvirksomheten YouGov har tatt tempen på de mest populære feriene hos den nordiske befolkningen.

Dette liker folk flest

Undersøkelsen ble gjennomført av 1,739 personer over 18 år i Danmark, 3961 svensker, 2303 nordmenn og 3740 finner.

Gjennomsnittet viser at 42 prosent foretrekker storbyferier, mens 38 prosent gjerne drar på ferier som både involverer mange aktiviteter og avslapning. Her ligger nordmenn på 42 prosent.

Det er kanskje ikke så rart, med tanke på hvor vanlig det er å dra til hytta på fjellet og stå på ski, i så å si alle ferier hvor det er mulig.

Å besøke venner og bekjente i ferien er noe nordmenn og svensker er spesielt glad i, med henholdsvis 41 og 42 prosent. Danskene derimot er ikke like begeistret over dette, de ligger her med et gjennomsnitt på 29 prosent.

Strandferien da?

Söta bror stortrives på strandferie. Faktisk så mange som 46 prosent, altså nesten halvparten av svenskene, velger en avslappende dag på stranda framfor for eksempel storbyferie. Det går i hvert fall foran cruise, med en oppslutning på 16 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.