Hvor reiser du når?

Hvor reiser du for å finne sol og sommer i årets tolv måneder? Vi guider deg til temperaturforholdene på de mest populære feriedestinasjonene for nordmenn.

Hvor finner du sol og sommer til enhver tid?
Illustrasjonsfoto: Guri Løchsen Foto: Guri Løchsen
Hvor finner du sol og sommer til enhver tid?
Illustrasjonsfoto: Guri Løchsen Foto: Guri Løchsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor bør du reise om du ønsker 30 grader pluss og sol i januar? Vi gir deg svarene.

Vi har tidligere skrevet en omfattende artikkel om vær og klimaforhold. Her gir vi deg en innføring i klimasoner, temperatursoner, uværsperioder rundt i verden med mer. Klikk her for å komme til denne artikkelen.

 • Vi velger Phuket i januar og Hurghada i juni: Hvor finner du sommervarmen når? Her er oversikten.

 • Hvor reiser du når?

  1. Temperaturer


  Gjennomsnitt

  Informasjonen om temperaturer i denne artikkelen er gjennomsnittstemperaturer; det sier altså noe om hvordan værforholdene er over tid. Dette forhindrer imidlertid ikke værgudene i å kunne overraske med uvanlige værforhold, i forhold til normalen; både i den kaldere, varmere, våtere og tørrere retningen. Så selv om du velger sted etter hvordan været vanligvis er der, kan du bli overrasket.

  Hva gjelder uvær og stormer i Asia, USA og Karibia, så opptrer disse på samme tider hvert år – så det er lett å styre unna i alle fall høytiden for disse. 70 prosent av tornadoene som herjer Nord-Amerika, slår for eksempel til mellom mars og juni. Mer om dette kan du lese i denne artikkelen.

  Hvor reiser du?

  Hvor reiser du helst for å finne sol og sommer i januar? (Avsluttet)
  Phuket(21%) 44
  Tenerife(17%) 36
  Key West(15%) 31
  Hua Hin(11%) 23
  Kreta(9%) 20
  Varadero(7%) 14
  Hurghada(6%) 13
  Nice(6%) 13
  Port Elizabeth(6%) 12
  Faro (Algarvekysten)(3%) 6
  Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


  Destinasjonene

  Vi har sjekket gjennomsnittstemperaturene til ti feriedestinasjoner på forskjellige kanter av verden, gjennom hele året. I oversikten kan du sortere stedene etter varmest og kaldest i hver måned. Husk at temperaturene er gjennomsnittstemperaturer, og at de isolerte dagtemperaturene vil være høyere.

  Destinasjonene vi har sjekket er:
  Kreta, Tenerife, Nice i Frankrike, Faro i Portugal, Hurghada i Egypt, Port Elizabeth i Sør-Afrika, Phuket og Hua Hin i Thailand, Varadero på Cuba og Key West i Florida.

  Klimasoner

  Det er vanlig å dele jorden inn i fem klimasoner:
  Tropisk klima: Årlig og månedlig gjennomsnitt overstiger 20 grader. Her er det ikke årstider, det er mye regn , og typisk vegetasjon er regnskog. Dette er typisk områdene rundt ekvator.
  Subtropisk klima: Der gradestokken viser over 20 grader i snitt i fire til 11 måneder. Snittemperaturen på årsbasis ligger mellom ti og 20 grader. Klimaet er preget av lange perioder med tørke. Finnes på begge sider av den tropiske sonen; herunder det sydlige Spania og Nord-Afrika.
  Tempererte soner: Temperaturen er i snitt ti til 20 grader i fire til 12 måneder. Vi finner denne utenfor subtropisk sone, og her er det tydelige årstider og mye nedbør. De fleste land i Europa ligger i denne sonen, også Norge.
  Kald sone: Her er kun en til fire måneder med ti til 20 grader i snitt, resten av tiden er det kaldere. Dette gjelder store deler av Skandinavia.
  Polar sone: Her er det tørt og kaldt. Store deler av bakken er dekket av is, ellers tundra. Temperaturen er under seks grader i snitt i alle årets måneder. Dette er områder som Arktis og Antarktis.

 • Les mer om klimasoner og nedbør i denne artikkelen.
 • Vi velger Phuket i januar og Hurghada i juni: Hvor finner du sommervarmen når? Her er oversikten.
 • Mer om vær på DinSide

 • Full kontroll over ferieværet

 • Nettguide: Værlenker på Internett

 • Dødelig vær; om tropiske stormer og orkaner

 • Veien til januarsolen: Her er det flest soltimer i januar
 • Ut å reise?

  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:

 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Skitips: Sjekk Skiguiden for beste norske skisted. Finn det beste anlegget for ditt behov, vurdert av leserne selv.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer