Hvor reiser du når?

Hvor reiser du for å finne sol og sommer i årets tolv måneder? Vi guider deg til temperaturforholdene på de mest populære feriedestinasjonene for nordmenn.

Hvor finner du sol og sommer til enhver tid?
Illustrasjonsfoto: Guri Løchsen Foto: Guri Løchsen
Hvor finner du sol og sommer til enhver tid?
Illustrasjonsfoto: Guri Løchsen Foto: Guri Løchsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor bør du reise om du ønsker 30 grader pluss og sol i januar? Vi gir deg svarene.

Vi har tidligere skrevet en omfattende artikkel om vær og klimaforhold. Her gir vi deg en innføring i klimasoner, temperatursoner, uværsperioder rundt i verden med mer. Klikk her for å komme til denne artikkelen.

 • Vi velger Phuket i januar og Hurghada i juni: Hvor finner du sommervarmen når? Her er oversikten.

 • Hvor reiser du når?

  1. Temperaturer


  Gjennomsnitt

  Informasjonen om temperaturer i denne artikkelen er gjennomsnittstemperaturer; det sier altså noe om hvordan værforholdene er over tid. Dette forhindrer imidlertid ikke værgudene i å kunne overraske med uvanlige værforhold, i forhold til normalen; både i den kaldere, varmere, våtere og tørrere retningen. Så selv om du velger sted etter hvordan været vanligvis er der, kan du bli overrasket.

  Hva gjelder uvær og stormer i Asia, USA og Karibia, så opptrer disse på samme tider hvert år – så det er lett å styre unna i alle fall høytiden for disse. 70 prosent av tornadoene som herjer Nord-Amerika, slår for eksempel til mellom mars og juni. Mer om dette kan du lese i denne artikkelen.

  Sol

  Hvor reiser du helst vinterstid? (Avsluttet)
  Phuket, Thailand(22%) 64
  Tenerife, Spania(22%) 62
  Hurghada, Egypt(9%) 26
  Hua Hin, Thailand(9%) 25
  Key West, USA(8%) 24
  Varadero, Cuba(8%) 23
  Nice, Frankrike(7%) 19
  Kreta, Hellas(6%) 17
  Port Elizabeth, Sør-Afrika(5%) 14
  Faro, Portugal(5%) 14
  Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


  Destinasjonene

  Vi har sjekket gjennomsnittstemperaturene til ti feriedestinasjoner på forskjellige kanter av verden, gjennom hele året. I oversikten kan du sortere stedene etter varmest og kaldest i hver måned. Husk at temperaturene er gjennomsnittstemperaturer, og at de isolerte dagtemperaturene vil være høyere.

  Destinasjonene vi har sjekket er:
  Kreta, Tenerife, Nice i Frankrike, Faro i Portugal, Hurghada i Egypt, Port Elizabeth i Sør-Afrika, Phuket og Hua Hin i Thailand, Varadero på Cuba og Key West i Florida.

  Klimasoner

  Det er vanlig å dele jorden inn i fem klimasoner:
  Tropisk klima: Årlig og månedlig gjennomsnitt overstiger 20 grader. Her er det ikke årstider, det er mye regn , og typisk vegetasjon er regnskog. Dette er typisk områdene rundt ekvator.

  Subtropisk klima: Der gradestokken viser over 20 grader i snitt i fire til 11 måneder. Snittemperaturen på årsbasis ligger mellom ti og 20 grader. Klimaet er preget av lange perioder med tørke. Finnes på begge sider av den tropiske sonen; herunder det sydlige Spania og Nord-Afrika.

  Tempererte soner: Temperaturen er i snitt ti til 20 grader i fire til 12 måneder. Vi finner denne utenfor subtropisk sone, og her er det tydelige årstider og mye nedbør. De fleste land i Europa ligger i denne sonen, også Norge.

  Kald sone: Her er kun en til fire måneder med ti til 20 grader i snitt, resten av tiden er det kaldere. Dette gjelder store deler av Skandinavia.

  Polar sone: Her er det tørt og kaldt. Store deler av bakken er dekket av is, ellers tundra. Temperaturen er under seks grader i snitt i alle årets måneder. Dette er områder som Arktis og Antarktis.

 • Les mer om klimasoner og nedbør i denne artikkelen.
 • Vi velger Phuket i januar og Hurghada i juni: Hvor finner du sommervarmen når? Her er oversikten.
 • Mer om vær på DinSide

 • Full kontroll over ferieværet

 • Nettguide: Værlenker på Internett

 • Dødelig vær; om tropiske stormer og orkaner

 • Veien til januarsolen: Her er det flest soltimer i januar
 • Artikkelen ble første gang publisert 23.1.03.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer