Hvor skittent er hotellrommet ditt?

Du vil kanskje helst ikke vite det ...

Ahhh, så deilig å gni hodebunnen på sengeteppet forrige gjest satt og gned sin nakne rumpe på. Foto: Colourbox.com
Ahhh, så deilig å gni hodebunnen på sengeteppet forrige gjest satt og gned sin nakne rumpe på. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du noen gang tenkt på hvor rent hotellrommet du sjekker inn på egentlig er? Kanskje, hvis hotellrommet hadde synlig skitt i form av flekker på speilet, eller merker etter drikkeglass på nattbordet.

Men de aller fleste hotellrom ser ganske rene og pene ut når du låser deg inn og setter fra deg bagasjen. Det behøver ikke nødvendigvis å stemme.

Og en av verstingene? Sengeteppet.

Er det sannsynlig at sengeteppet blir vasket hver gang en gjest har sjekket ut? Nei. Se så for deg alle halvskitne buksebaker, utesko (ikke alle er så nøye med å ta av seg på bena når de er på hotellrommet) eller enda verre - nakne rumper - som har vært i nærkontakt med sengeteppet.

Derfor - det første du gjør når du sjekker inn på hotellrommet er å fjerne sengeteppet.

Nå er trenden slik at flere og flere hoteller dropper sengeteppet, og i stedet bare presenterer gjestene for en seng med dyne og pute. Det er mye bedre. Sengetøyet er det heldigvis standard at vaskes mellom hver gjest. Det samme gjelder ikke selve dynen (hvis sengen har det) eller puten. Du dør jo ikke av å sove på samme pute som kanskje 50 andre har sovet på før deg, men noen sverger til å ta med seg sin egen pute når de er ute og reiser. Hvis du kjøper en liten og lett dunpute er det ikke store bryderiet å pakke den med.

Skitt i alle prisklasser

Conde Nast Traveler foretok for et par år siden en sjekk av tre hotellrom i tre forskjellige prisklasser (lavpris, middels, dyrt) for å sjekke hvor rene hotellrommene var. Konklusjonen var at jo dyrere hotell, jo bedre renslighet. Men ingen av de tre var helt frie for skitt.

Her er de kritiske punktene:
Dørhåndtaket, telefonen, fjernkontrollen, lysbryterne: Her kommer det lett bakterier. Det kan være forkjølelsesvirus, fordi noen har nyst/hostet i hendene og tatt på gjenstanden etterpå. Eller det kan være enda verre - e.coli-bakterier som kommer fra avføring, fordi noen ikke har vasket hendene etter toalettbesøk. Conde Nast Travelers spioner fant e.coli på telefonen og isbøtten på luksushotellrommet de sjekket.

Stolen/sofaen/andre sittemøbler: Noen liker å gå rundt nakne, og de gjør det også når de er på hotell. Og dermed setter de seg også ned på møblene med stumpen bar. Conde Nast fant spor av avføring på stolen på budsjetthotellrommet.

Er hotellrommet mer møkkete enn hjemmet ditt? Antagelig ikke, dersom du ikke har støv på hjernen og vasker hver dag. Men, det er en forskjell på å bli utsatt for familiemedlemmers bakterier (som du mest sannsynlig er blitt ganske vant til), og å bli utsatt for vilt fremmedes basilusker.

Ta forholdsregler

Fikk du helt angst av å lese denne artikkelen, kan du jo prøve å følge disse rådene neste gang du skal bo på hotell:

  • Vask hendene ofte og nøye. En skikkelig håndvask tar minst 15 sekunder, og du vasker i halvvarmt vann, og gnir inn såpen også mellom fingrene og under neglene. Les mer om håndvask her.
  • Ta med antibac-gele og bruk denne på litt toalettpapir for å tørke av dørhåndtak, fjernkontroll, lysbrytere og telefon.
  • Fjern sengeteppet fra sengen.
  • Unngå å gå barbeint. Ta med flip flops du han dusje med.
Les hele Conde Nast Travelers artikkel om renslighet på hotellrom her.

Disse deler du hotellseng med...

Det går som regel bra...

Det er likevel viktig å huske på at i de fleste tilfeller blir du ikke syk av å bli utsatt for skitne dørhåndtak og baderom. men du KAN bli det. Du kan bli forkjølet eller få influensa, eller få diaré eller omgangssyke. Men det verste er kanskje å tenke på at du kommer i kontakt med andres spytt/snørr/avføring...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer