Hvor søt er du?

Kvikk Lunch sesongen er over, og godteriet i påskeegget er spist opp. Heldigvis varer minnet om silkemyk marsipan, sursøte padder, salte fisker og sjokolade som smelter på tungen fortsatt en stund. Men hva vet du egentlig om opprinnelsen til det du har i godteposen din? Hvor kommer det egentlig fra? Test deg selv, her i DinSide Reises aller søteste geografitest - noensinne.

Mer enn halvparten av det totale Kvikk Lunch konsumet blir unnagjort i skisesongen - mellom januar og påske.
Mer enn halvparten av det totale Kvikk Lunch konsumet blir unnagjort i skisesongen - mellom januar og påske. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn spiser sjokolade som aldri før. I fjor spiste vi i snitt 6,2 kilo sjokolade - mot 5.9 kilo året før. Totalmengden er overveldende 25.999 tonn sjokolade i året!

I følge Stig Solbrekken, informasjonskonsulent i Kraft Foods gruppen der Freia inngår, er det to hovedtrekk i nordmenns sjokoladevaner. De kjente og kjære - og eldste - merkevarene selger best - På sjokoladens ti-på-topp finner vi både Melkesjokolade (i produksjon siden 1906), Stratos (1936), Kvikk Lunch (1937) og Twist (1958).

- I tillegg gjør enkelte nyheter det veldig bra, sier Solbrekken. - I år har vi sett to hovedtrender; posesjokolade, som for eksempel Nidars favoritter; og de mørke sjokoladene, som Freia Premium.

Sesongbetont sjokobehov

Og visste vi det ikke. Sjokoladebehovet er sesongbetont. Solbrekken kan fortelle at Kvikk Lunch sesongen nettopp er over:

- Hver nordmann spiser ni kvikklunch i året (hele 1.700 tonn, red. anm.) - og halvparten blir fortært i skisesongen mellom januar og påske.

Kvikk Lunch sesongen er altså offisielt over - men mens du venter på ny vinter kan du kose deg med DinSides supersøte godteritest.

Skroll ned for å se de ti mest populære sjokoladene i Norge

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.Sjokotoppen:

1. Melkesjokolade
2. Kvikk Lunch
3. Twist
4. Nidars favoritter
5. Stratos
6. Minde poser
7. Firkløver
8. M
9. Non-Stop
10. Smil

Les mer!

DinSide Mat og Drikke


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer