Coronasmitte på fly

Hvor stor er sjansen for coronasmitte på fly?

Se hvor nært du må ha sittet en smittet person for å være i faresonen.

CORONASMITTE: FHI mener smitterisikoen er lav, men tilstedeværende, om bord på fly. Foto: NTB Shutterstock
CORONASMITTE: FHI mener smitterisikoen er lav, men tilstedeværende, om bord på fly. Foto: NTB Shutterstock Vis mer
Publisert

Private hjem har i stor grad vært det vanligste stedet for coronasmitte de siste månedene, i tilfeller der man kjenner til hvor smitten har skjedd.

Samtidig er det anbefalt å holde seg unna både kollektivtransport og å unngå innlandsreiser som ikke er nødvendige.

Skulle du velge å reise med fly, er bruk av munnbind påbudt av flyselskapene. Men hvor stor er sjansen for å bli smittet om bord på et fly?

Disse følges opp

En kikk på Folkehelseinstituttets (FHI) oversikt over smitte på flyavganger, viser smittetilfeller på 14 inn- og utlandsavganger i løpet av den siste uka.

De skriver at passasjerer som har sittet i nærheten av en person med bekreftet smitte på reiser med plassreservasjon blir kontaktet direkte av lokale helsemyndigheter, mens andre som har vært om bord på de spesifikke reisene oppfordres til å være oppmerksomme på egen helse og ta kontakt med helsetjenesten dersom de får symptomer på luftveisinfeksjon. De trenger derimot ikke å være i karantene så lenge de ikke har symptomer. Så lenge man ikke har symptomer, er ikke karantene nødvendig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer