Hvordan bli oppgradert

Er du av de som går sakte gjennom business- og førsteklassesetene, og misunner deg grønn på vei bakover i kabinen? Vi guider deg til hvordan drømmen om å bli oppgradert blir virkelighet.

Publisert
Sist oppdatert

>>Her finner du triksene som oppgraderer deg

Mytene og historiene er mange om de som har opplevd, kjenner noen som har opplevd, eller kjenner noen som kjenner noen som har opplevd å bli oppgradert på flyet. Med oppgradering mener vi å bli flyttet fra turistklasse, og opp til businessklasse på flygningen.

Hvorfor det skjer

Vi tok kontakt med SAS Braathens for å høre årsakene til at det oppstår situasjoner hvor folk blir oppgradert.

- Den eneste grunnen til at noen blir oppgradert er rett og slett overbooking fra flyselskapet sin side. Så lenge det er ledig på business og det er overbooket på turist, så prøver vi å flytte passasjerer over slik at alle får være med, sier Knut Morten Johansen.

Johansen er informasjonsrådgiver i SAS Braathens, og innrømmer villig at det er grep man kan ta selv for å få mulighetene til å nyte bedre plasser for ofte en tredjedel av prisen.

En myte vil han gjerne avkrefte, og det er den om at det lønner seg å komme sent til flyet.

- Mange spekulerer i å komme sent til avgangene fordi de tror at når alle har satt seg vil nettopp de siste være de som får tilbud om oppgradering. Dette stemmer overhodet ikke. Det eneste de oppnår er å skape irritasjon over tidsproblemene som oppstår, og i verste fall kan de bli nødt til å vente til neste avgang uten å få noen som helst kompensasjon, forteller Johansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer