Hvordan får jeg tak i billetter?

Det er lett å gå seg vekk i jungelen av offisielle og uoffisielle billettselgere. DinSide viser deg hvor og hvordan du får fatt i billetter - og lærer deg et par triks for hvor du kan få gjort noen gode kupp.

Publisert
Sist oppdatert
Les Miserables har gått i mer enn 15 år, men fremdeles kan det være vanskelig å få fatt i billetter.  Foto: Stine Okkelmo
Les Miserables har gått i mer enn 15 år, men fremdeles kan det være vanskelig å få fatt i billetter. Foto: Stine Okkelmo Vis mer


Det enkleste er ofte det beste

Noen turoperatører har egen billettservice. Enkelt og greit, om du har lyst til å se de stykkene som er valgt - og du får sannsynligvis også nyte godt av en grupperabatt.

Trygt er det også å bestille direkte fra teateret. Du kan fysisk gå til billettskranken når du er i London, bestille rett fra hjemmesiden, eller ringe teateret og bestille over telefon. Dette er enkelt og greit, men det er viktig å huske å ta med seg det kortet du bestiller med når du skal hente billetter. Ellers kan du risikere å bli stående igjen utenfor når moroa starter.

Gode nettsider og byråer

Noen teatre har avtaler med billettbyråer som for eksempel Ticketmaster. Her kan du bestille billetter over internett. 1st 4 London Theatre og London Theatre Ticket Service er andre nettsider som også er verdt et forsøk. Den siste lover at de kan levere billettene direkte til hotellet du skal bo på.

Hva skjer?

Har du lyst til å få oversikten over det som skjer i West End er disse teaterlinkene blant de beste.

The Society of London Theatres hjemmeside gir glimrende for informasjon og nyheter om teater i London. Søkeverktøyet er veldig bra - du kan søke på både navn på stykket og teateret. www.thisistheatre.com og www.londontheatre.co.uk er andre bra nettsider.

Som du ser er det mange aktører i markedet, så det lønner seg ofte å sjekke litt rundt for å få den beste prisen eller de beste plassene.

DinSide viser deg noen triks for å gjøre kupp i teaterLondon her.


Sorry, we're sold out!

Er stykket du vil se utsolgt har du fortsatt et par muligheter. Teatrene har litt forskjellig praksis. Noen ganger kan du ringe billettkontoret på formiddagen, mens andre steder må du stå i kø utenfor før forestillingen begynner. Det er bare å stikke innom å høre.

Utenfor teateret vil det ofte stå folk som selger billetter på svartebørs, såkalte ticket-touts. Dette er dyrt, og du kan bli lurt både på pris og med falske billetter, men har du råd og lyst nok til å se et stykke er det aller siste utvei når alt annet håp er ute.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer