Hvordan kommer du deg til Sitges

Badebyen Sitges med sine trange gater, elegante forretninger og mange festivaler er verdt et besøk.

Publisert
Sist oppdatert

Byen ligger like sør for Barcelona. Med tog fra Sant Estació tar turen cirka en halvtime. Billetten koster rundt 2.50 euro, og det er ikke nødvendig å forhåndsbestille billett. Toget går jevnt og trutt hele dagen med cirka 20 minutters mellomrom. Kjører du bil tar det en halvtime å kjøre de 40 kilometrene via A16 til Sitges. Inne i selve byen er det raskere å gå enn å kjøre; Byen er så liten at du rekker å gå fra den ene enden av byen til den andre på ti minutter.

I korte trekk.

Spansk ungdom bosatt i regionen tar gjerne turen til byen for å feste natten gjennom. Langs Calle de pecado, syndens gate, ligger barene og diskotekene vegg i vegg. Her finnes også mange elegante forretninger som fører alt fra Max Mara til marokkansk interiørartikler. Sitges har flotte strender med finkornet sand og det finnes så vel blandede strender som rene homsestrender. Det er også laget fine promenader langs strendene. Ta turen innom den vakre 1600-tallskirken Sant Bartomeu i Santa Tecla, Museo Romantic, Museu Can Ferrat eller Museo Maricel de Mar som alle forteller litt om Sitges og Katalunias historie. Sitges huser flere store festivaler: I juni er det internasjonal teaterfestival, i oktober er det fantasifilmfestival, mens den lokale fiestaen med store fyrverkeri holdes i august.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer