Hvorfor må mobilen skrus av på flyet?

Dette er det mange som lurer på. Her gir piloten svar.

Siste samtale må tas før man går ombord i flyet. Les hvorfor det er slik. Foto: Colourbox
Siste samtale må tas før man går ombord i flyet. Les hvorfor det er slik. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da DinSide for noen uker siden skrev om hvorfor mp3-spilleren må skrus av under take off og landing, satte det i gang en stor debatt.

Debatten handlet ikke bare om mp3-spillere, men også om mobiler. Det var mange som diskuterte og argumenterte rundt dette med mobilforbud på flyet.

Her er noen utdrag fra debatten:"Jeg vil tippe at 1 av 10 glemmer å slå av mobilen (jeg glemmer det sikkert hver 10. gang). På et stort fly kan det være 30-50 mobiler som til enhver tid er på. Hvis det hadde vært en reel risiko, hadde man ikke fått lov å ta mobil med ombord."

"Har du noen gang prøvd å ringe med mobilen din fra 33000 fot? Er som regel en fantastisk god dekning der oppe selv om ikke flyet har installert spesialutstyr for å bringe signalet videre."

"Jeg satt selv i cockpit under en take-off. Co-piloten satt og sendte melding fra moblitelefon, og den velkjente lyden du får når mobilen din ligger nær radioen hjemme dukket opp så det sang i ørene, så en av grunnene til at mobilen skal være avsått går jeg ut fra er at de ikke skal forstyrre kommunikasjon med tårnet."

"Kortslutninger og feil i selv enkel elektronikk kan få enheten til å sende ut stråling. Denne kan påvirke kommunikasjonen til flyet, radarer og kontrollsystemer. Lite sannsynlig at dette skjer, men man vet rett og slett ikke nok om elektromagnetisk stråling til å vite om alle farene med interferens ennå."

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer