Hvorfor står søplebøttene på havbunnen?

Ved munningen av Sognefjorden tar dykkere ansvar mot forsøpling av havet.

Publisert
Sist oppdatert

Miljøet i havet er under stadig større press, og Gulen Dykkesenter går nye veier for å bevare miljøet under vann. De har nylig åpnet verdens kanskje første undervanns resirkuleringsanlegg, melder www.dykking.no.

Styreformann Ørjan Sandnes forteller at senteret har plassert ut tre resirkuleringscontainere på syv meters dyp utenfor brygga – én til metall, én til plast og én til organisk materiale. Tanken er å få dykkerne til å bidra til å holde det kjente revet utenfor sentret rent og fritt for søppel.

De tre containerne er sponset av Nordhordland og Gulen Interkommunale Renovasjonsselskap (NGIR), og ble plassert ut forrige helg. Allerede nå er det merkbar forskjell i mengden søppel på bunnen.

Se Norges beste dykkebilder her...

Båtfolket synder

Mye av søppelet skyldes uvettige båtfolk som kaster ting i sjøen. Utenfor brygga finnes tomme ølbokser, flasker, plastposer og kanner. Særlig i sommerhalvåret er problemet betydelig.

– Mange tenker ikke over hvor det blir av det de kaster i sjøen. Dette gjelder jo ikke bare her i Gulen, men langs hele kysten, sier Sandnes til Dykking.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer