Hytteboom i Norge

Aldri før er det blitt gitt så mange byggetillatelser for norske fritidsboliger.

HYTTEBOOM: Det ser ut til at nordmenn har fått smaken på norgesferie og hyttelivet etter pandemiens inntog. Her fra Rauland i Vinje kommune. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HYTTEBOOM: Det ser ut til at nordmenn har fått smaken på norgesferie og hyttelivet etter pandemiens inntog. Her fra Rauland i Vinje kommune. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi regnet med en økning sammenlignet med 2020, men at vi skulle nærme oss 9000 igangsettingstillatelser er langt høyere enn forventet, sier Audun Bringsvor i en pressemelding.

Han er generalsekretær i Norsk Hyttelag.

Det er kommunen som utsteder igangsettingstillatelsene og gir utbyggeren grønt lys til å starte byggingen. De totalt 8762 tillatelsene er ny rekord og inkluderer søknad om nye fritidsbygg, samt utvidelser av hytter, som tilbygg og påbygg, og er en økning på 40 prosent fra 2020.

Vinje i Vestfold og Telemark fylke var den mest «populære» hyttekommunen med 249 tillatelser, etterfulgt av Flå i Viken med 237 og Ringebu i Innlandet med 205.

Bygger egen

Da coronapandemien spredte seg utover Norge, ble det registrert en stor økning i hyttesalget, men flere ønsker også å bygge egen hytte eller utvide den de allerede eier.

- Vi har fått mange nye hytteeiere inn i det gode selskap de siste årene. Vi har egentlig sett en utvikling over flere år hvor folk bytter ut Syden-ferien med en mer aktiv og bærekraftig ferie her hjemme. Og så fikk vi en corona-pandemi på toppen som virkelig gjorde at folk fikk øynene opp for det trygge og gode hyttelivet, sier Bringsvor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer