Airbnb avslører:

Hyttedrøm for hundrelapper

Disse overnattingsstedene ble mest likt i 2022. Her kan du gjøre et kupp.

TIL TOPPS: Dette er den mest likte Airbnb-hytta i 2022. Foto: Airbnb
TIL TOPPS: Dette er den mest likte Airbnb-hytta i 2022. Foto: Airbnb Vis mer
Publisert

Titusener av reisende bruker bildedelingstjenesten Instagram i jakten på sitt neste feriested.

Dette er årsaken til at mange som driver utleie av overnattingssteder også bruker Instagram som annonseplattform.

Men det er ingenting som slår effekten av at et sted blir likt av andre brukere. Altså, likerklikk fra instagrammere rundt om i verden.

SJEKKLISTE: Som hytteeier er det er flere ting du bør passe på for å unngå å bli en del av forsikrings-skadestatistikken. Vis mer

Privat utleie

Det liker selvsagt også Airbnb som er blitt en av verdens største aktører når det gjelder formidling av utleieobjekt mellom private.

Via Airbnb kan man leie eller leie ut overnattingsmuligheter på en sofa, eget soverom, hele boliger eller hytter, campingbiler og telt - for å nevne noe.

Men hvilke objekter var best likt blant instagrambrukerne i 2022? Det kan Airbnb nå gi svaret på. Og her finner du de vinnerne.

Casa de Sanchez (San José de Ocoa i Den dominikanske republikk)

Det er leiligheten for dem som drømmer om et sted med en fantastisk utsikt.

Stedet er innredet i en bohemsk stil, inkludert gulv-til-tak-vinduer som kan åpnes ut til en balkong med utsikt over det frodige landskapet nedenfor.

I tillegg har stedet et robust betongbad og et godt utstyrt kjøkken. Leien starter på 825 kroner per døgn.

Glasshytta i skogen (Santa Catarina i Brasil)

Så enkelt kan det gjøres. Et enkelt lite krypinn med store glassvegger rundt senga. Dusjen og badet finner du utendørs. Men ikke vær redd å bli beglodd av naboer. For her har du hele 27 hektar med privat område å boltre deg på. Leien starter 1025 kroner per natt.

The Step (Montgomery i New York i USA)

Denne hytta er bygget i det som omtales som «A-stil», og det skjønner man raskt når man ser den forfra. Fra siden er det et stort panoramavindu hvor du kan se dyrelivet utenfor.

Hytta har en skoggrønne og sennepsgul dekor, og har en koselige utendørs bålplass som innbyr til fine kvelder utenfor hytta.
Utleien starter på 1550 kroner per natt.

Huset på klippen (Monterey i California i USA)

Så er det Cliff House i Monterey, California. Den fantastiske utsikten er én av grunnene til at dette stedet blir godt likt. Utleiehuset har vindusflater som viser panoramautsikten over havet utenfor. Men dersom du har høydeskrekk bør du være varsom når du ser ned. For stedet ligger på en klippe med utsikt rett ned i Stillehavet. Utleie starter på 11 000 kroner per natt.

Leilighet med utsikt over Arelauquen (Río Negro i Argentina)

Leiligheten har ikke noe spesielt navn, men det trenger den heller ikke. Den er blitt svært populær, takket være utsikt mot de bølgende grønne åsene så langt øyet kan se. Leilighetens interiør trekkes fram takket være duse jordfarger som matcher landskapet utenfor.
Utleie starter på 2100 kroner per natt.

Villa Pairidaeza (Kalkan i Antalya i Tyrkia)

Villa Pairidaeza ligger en kort kjøretur fra Kalkan-stranda. En strand med blått flagg som ligger ved Middelhavet. Villaen tilbyr en uforstyrret utsikt over havet og øya. Huset har tre soverom, tre bad og omtales som en luksuriøs middelhavsvilla. Her slipper du unna med 440 kroner per person.

Boutique Studioleilighet (Gent i Belgia)

Ifølge en gjest ligger denne smakfullt innredede Ghent-leiligheten rett ovenfor «den beste kafeen i byen»

Utleieren lover en sjarmerende, nyrenovert studioleilighet med tregulv og høyt tak. Ligger på et rolig hjørne av Gent, 5 meters gange fra byens sentrum. Og du får gratis frokost med kaffe hos kaffebaren like ved. Fra ca. 1530 kroner per natt.

Landsbyhuset (Benalauria i Málaga i Spania)

Dette nydelige 100 år gamle hjemmet beholder fortsatt autentisiteten til et tradisjonelt landsbyhus. Og for 660 kroner per natt er dette det perfekte hjemmet for den som ønsker å gjøre et lite feriekupp.

Huset er omgitt av tre hektar med eik, alm og einer og høyt oppe på en høyde med utsikt over det nydelige Texas Hill Country.

Nature's Paradise (Chenggong i Taiwan)

Denne spesielle hytta ligger i en bambusskog og ble bygget fra bunnen av med naturlige materialer. Her har den naturelskende vertinnen Nancy og hennes familie skapt naturens paradis. Pris fra 1540 kroner per natt.

The Granary (Rotherfield i Essex i Storbritannia)

The Granary er en herlig, eksklusiv hytte med ett soverom. Passer for to personer. Du kan også få besøke det 500 år gamle historiske huset på eiendommen. Her kan du slappe av og nyte roen, gå i den italienske hagen eller rundt innsjøen og utforske skogsområdet. Man må leie minst tre netter og prisen er 2500 kroner per døgn.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer