Høstferie:

Hyttene du aldri glemmer

Vi anbefaler fem DNT-hytter som skiller seg ut.

Prisvinner: Rabothytta på Helgeland har vakt internasjonal oppmerksomhet. Noen elsker den, noen synes de gamle hyttene er finest. Foto: Hemnes turistforening
Prisvinner: Rabothytta på Helgeland har vakt internasjonal oppmerksomhet. Noen elsker den, noen synes de gamle hyttene er finest. Foto: Hemnes turistforening Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fineste høstferieopplevelsene trenger slett ikke være de dyreste. For under 300 kroner per døgn får kan man overnatte i noen av de mest spektakulære hyttene i marka og fjellet.

Noen av hyttene til Den Norske Turistforening (DNT) er fra tidligere tider og full av sjarme, mens andre har spektakulær design og arkitektur.

– For noen er det beste med en hytte at den byr på gammeldags sjarm, andre er svake for store vinduer der naturen kommer inn i stua. Noen ser etter en hytte med plass til hele familien eller vennegjengen, mens andre ganger er det en god bok foran peisen som gir den nødvendige avkoblingen fra hverdagen, sier Andreas Blaauw-Hval, pressekontakt i Turistforeningen til Dinside.

Norges råeste

Rabothytta i Hemnes kommune i Nordland omtales som Norges råeste turisthytte og vakte oppsikt da prosjektet ble vist frem i Paris.

Fjellet Møysalen (1262 moh) regnes som et av de vakreste i Vesterålen. Dette er også det høyeste fjellet i regionen og gir derfor en fabelaktig utsikt i alle himmelretninger. Hytta Snytindhytta er et utmerket overnattingssted før og etter denne turen til topps i Sortland og Lødingen kommuner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer