I Afrikas beste pudder

Frikjøreren Lars Fidjestøl fikk seg en støkk da han var i de høye Atlas-fjellene for å teste Marokkos skibakker. Tekst: Karin Sundstrøm

Oukaimeden, Morocco.  21 Jan 2009 Skier: Martin Soderberg Foto: Christian Åslund
Oukaimeden, Morocco. 21 Jan 2009 Skier: Martin Soderberg Foto: Christian Åslund Vis mer

Frikjøreren Lars Fidjestøl, 28, fra Vikersund, bestemte seg for et par år siden å kjøre på ski på alle verdens kontinenter. Han har kjørt i Europa, Asia, Nord- og Sør-Amerika, Oseania og nå er han på plass i Afrika – i løypene ved Oukaimeden i Marokko.

– Jag hadde aldri trodd att vi skulle få så gode snøforhold her i Afrika. Det hadde snødd i tre dager før vi kom og nå har vi knallsol og pudder, sier Lars.

Oukaimeden er et lite skianlegg i Altasfjellene, en drøy times biltur fra Marrakech. Her finner du alt du finner i et vanlig skianlegg – men på marokkansk vis. Billettkontoret ligger i et bittelite steinhus. Det ligger hauger med 20 år gamle ski og støvler i snøen for den som vill leie utstyr. Valnøtter, honning, tørket mynte og smykker – alt kan kjøpes ved skiheisen.

Se ferske bilder fra Fidjestøls skitur under:

– Å kjøre på ski i Marokko er som å reise tretti år tilbake i tid – og det er ikke noe negativt. Det er artig å se hvor glade menneskene ser ut til å være her oppe, sier Lars.

Skiheisene består av tre slepeheiser til barnebakkene og en stolheis som går fra 2.620 til 3.270 meter over havet. Dette er i et høyalpint område, godt over tregrensen. I barnebakken aker marokkanere i jeans, skinnjakker, burka og lange serker rundt i snøen. Alle nyter noe så sjeldent som marokkansk pudder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.