I Afrikas beste pudder

Frikjøreren Lars Fidjestøl fikk seg en støkk da han var i de høye Atlas-fjellene for å teste Marokkos skibakker. Tekst: Karin Sundstrøm

Oukaimeden, Morocco.  21 Jan 2009 Skier: Martin Soderberg Foto: Christian Åslund
Oukaimeden, Morocco. 21 Jan 2009 Skier: Martin Soderberg Foto: Christian Åslund Vis mer

Frikjøreren Lars Fidjestøl, 28, fra Vikersund, bestemte seg for et par år siden å kjøre på ski på alle verdens kontinenter. Han har kjørt i Europa, Asia, Nord- og Sør-Amerika, Oseania og nå er han på plass i Afrika – i løypene ved Oukaimeden i Marokko.

– Jag hadde aldri trodd att vi skulle få så gode snøforhold her i Afrika. Det hadde snødd i tre dager før vi kom og nå har vi knallsol og pudder, sier Lars.

Oukaimeden er et lite skianlegg i Altasfjellene, en drøy times biltur fra Marrakech. Her finner du alt du finner i et vanlig skianlegg – men på marokkansk vis. Billettkontoret ligger i et bittelite steinhus. Det ligger hauger med 20 år gamle ski og støvler i snøen for den som vill leie utstyr. Valnøtter, honning, tørket mynte og smykker – alt kan kjøpes ved skiheisen.

Se ferske bilder fra Fidjestøls skitur under:

– Å kjøre på ski i Marokko er som å reise tretti år tilbake i tid – og det er ikke noe negativt. Det er artig å se hvor glade menneskene ser ut til å være her oppe, sier Lars.

Skiheisene består av tre slepeheiser til barnebakkene og en stolheis som går fra 2.620 til 3.270 meter over havet. Dette er i et høyalpint område, godt over tregrensen. I barnebakken aker marokkanere i jeans, skinnjakker, burka og lange serker rundt i snøen. Alle nyter noe så sjeldent som marokkansk pudder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer