I år skal «alle» nordmenn på bilferie

I sommer skal rekordmange nordmenn legge ut på ferie i bil.

DU BLIR IKKE ALENE: Flere spørreundersøkelser viser at veldig mange av oss planlegger å reise med bil i sommer, så du blir ikke alene på norske veier. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
DU BLIR IKKE ALENE: Flere spørreundersøkelser viser at veldig mange av oss planlegger å reise med bil i sommer, så du blir ikke alene på norske veier. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

74 prosent svarer i en ny undersøkelse at planlegger bilferie i sommer.

I undersøkelsen fra Statens vegvesen kommer det fram at over halvparten av dem som ikke pleier å dra på bilferie, tenker å gjøre det i sommer. I 2015 svarte kun 28 prosent at de planla bilferie i Norge det året.

Dermed ligger det an til at det blir atskillig flere norske trafikanter på veien enn vanlig om sommeren.

Dette bekreftes også av flere tidligere undersøkelser av nordmenns ferieplaner, blant annet en fersk undersøkelse gjennomført av Norstat for NAF og DNT:

Der svarer 94 prosent at de i hovedsak skal tilbringe sommerferien i Norge. Og 72 prosent skal reise med bil. I tillegg sier fem prosent at de kommer til å reise med bobil og campingvogn.

- Ta den tiden du trenger

Guro Ranes, direktør for trafikksikkerhet i Statens vegvesen, sier i en pressemelding at det blir flere på veien, også med de nordiske turistene som kan komme.

– Det kan gi økt risiko om det er mange nye sjåfører på veien, kanskje også med et ukjent kjøretøy. Men det kan også gå motsatt vei. Hvis de nye sjåførene er oppmerksomme på at de er på ukjent sted og følger ekstra godt med, kan det bli færre uhell, sier Guro Ranes, direktør for trafikksikkerhet i Statens vegvesen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer