I år velger vi traust

Heller femstjerners på Kanariøyene enn ferie på Maldivene.

Drømmer du om sommer og sol? Se hva som er trenden i sommer. Foto: Sofia Henriques
Drømmer du om sommer og sol? Se hva som er trenden i sommer. Foto: Sofia Henriques Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finanskrisen er her, og vi snur mer på krona før vi bestemmer oss for å bruke den på noe. Og det til tross for at de fleste av oss som har jobben i behold har mer penger å rutte med enn i høst, fordi boligrenten har gått ned.

Så hvordan går det med salget av sydenturer? I vinter har det gått så det suser. Mye snø og kaldt vær har fristet mange til å slenge seg på en tur til varmere strøk. Men hva så med sommersalget? Ikke verst, skal vi tro to av de største charterselskapene. Men noen endringer i adferd har de merket seg.

- Nå blir det kjøttkaker til middag, turer til hytta og ferie på Mallorca, sier Lena Petersson, kommunikasjonsdirektør i Star Tour.

Og hvis det ikke blir Mallorca, så blir det gode gamle Kanariøyene, Kreta eller en annen slager på sydenkartet.

Les også: Hit reiser vi ikke

Fire stjerner til prisen av to

Star Tour merker dessuten at de rimeligere ferielandene som Tyrkia og Bulgaria er mer etterspurt enn før. I Apollo merker de en større interesse for Tunisia.

- I Tunisia får du en ferie på firestjernershotell til samme prisen som en ferie i Hellas på tostjernershotell, sier Helen Begby, informasjonssjef i Apollo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer