I dag blir det flyforsinkelser

Det nye innflygingssystemet har verdenspremiere i dag, 7. april.

Flypassasjerer vil trolig merke at Avinor har fått nytt innflygingssystem. Foto: Eurocontrol Experimental Centre (EEC)
Flypassasjerer vil trolig merke at Avinor har fått nytt innflygingssystem. Foto: Eurocontrol Experimental Centre (EEC) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Både Avinor, Oslo Lufthavn Gardermoen og flyselskapene har lenge vært forberedt på at Point Merge System (PMS) vil skape forsinkelser i flytrafikken torsdag 7. april.

PMS er det nye innflygningssystemet, og Avinor er først i verden med å ta det i bruk. Ettersom systemet er helt nytt for alle, vil det påvirke trafikken i startfasen.

Det er allerede planlagt enkelte fly-innstillinger 7. april fra klokken 07:30 til 09:30, og flyselskapene er selv ansvarlig for å gi informasjon om eventuelle innstillinger til sine passasjerer.

>>>Les mer om PMS her

Innstilt seks fly

– SAS har redusert flybevegelsen med seks fly. Vi har også slått sammen noen flyvninger, blant annet Oslo-Ålesund-Kristiansund. Ingen passasjerer vil bli rammet av kanselleringene, da det ikke har vært mulig å booke seg en billett på disse seks flightene, sier Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, til DinSide.

Han påpeker at SAS vil ha en spesiell oppmerksomhet rettet mot passasjerer som har videreforbindelse med andre fly, og sikre at disse passasjerene kommer seg dit de skal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer