I dag får SAS-fly Internett

Flyselskapet endelig klar med WiFi 27. desember 2011.

ALLEREDE PÅ NETT: Norwegian lanserte bredbånd på to av flyene sine tirsdag 8. februar 2011. Tirsdag 27. desember blir SAS-flåten Boeing 737-800 først ute med nett.  Foto: Per Ervland
ALLEREDE PÅ NETT: Norwegian lanserte bredbånd på to av flyene sine tirsdag 8. februar 2011. Tirsdag 27. desember blir SAS-flåten Boeing 737-800 først ute med nett. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er SAS Boeing 737-800-flåten som blir blir først ute med WiFi ombord, melder SAS i en pressemelding.

Aller først vil det være flymaskinene som i hovedsak opererer i Norge som får WiFi, samt til og fra Oslo og Stockholm, Frankfurt, Paris og andre storbyer i Europa. Til sommeren kommer det til å være ti B737-800 som er utrustet med WiFi og i den påfølgende fasen vil dette også bli tilgjengelig på alle kort- og langruter.

– Vårt første fly med internett ombord flyr sin aller første flygning med passasjerer i dag fra Oslo til Alicante og tilbake igjen som SK4683 og SK4684, skriver SAS på sin Facebook-side.

Det flyet er det første nå på en serie på ti som vil være klare til sommeren. Gjennomsnittlig installeres det cirka to i måneden framover, men dette flyet er det eneste før jul, har DinSide fått opplyst fra SAS.

Du finner mer informasjon om SASWifi her.

SAS får nye flyseter - se her!

Har hatt Internett og telefoni før

– Vi er glade for å kunne tilby WiFi-tjenester via bredbånd, og samtidig GSM telefoni og trådløs underholdning om bord, noe vi vet er ønsket av mange av våre passasjerer. Vi har valgt en leverandør som har lang erfaring med å levere underholdningssystemer om bord i fly, og vi føler oss sikre på at vi har tatt et riktig strategisk valg, sier Robin Kamark, kommersiell direktør i SAS.

GAMMELT NYTT: Fra 1995 til 2007 kunne du ringe om bord i SAS-fly. Nå er snart tjenesten tilbake, men helt lik blir den nok ikke.  Foto: SAS
GAMMELT NYTT: Fra 1995 til 2007 kunne du ringe om bord i SAS-fly. Nå er snart tjenesten tilbake, men helt lik blir den nok ikke. Foto: SAS Vis mer

Men det er ikke første gang SAS tilbyr Internett og telefoni. Trådløst Internett hadde nemlig flyselskapet allerede i 2004, mens telefoni hadde de fra 1995 til 2007. Den gang het telefontjenesten JetPhone.

I 2010 besluttet SAS å relansere tilbudet om Internett om bord, denne gangen også med mobiltelefoni inkludert. Sist sommer inngikk SAS en avtale Panasonic som vil levere WiFi og GSM via Panasonics eXconnect og eXphone system. Planleggingen har tatt lengre tid enn først antatt. I fjor mente nemlig SAS at de ville lanserer trådløst Internett på sine innenlandsflyvninger i april 2011, noe som ikke skjedde.

SASWiFi slår seg på når flyet har nådd 10.000 fot, ca fem minutter etter avgang, og av ved samme høyde når flyet går inn for landing.

Les også: SAS lanserer telefontjeneste

Norwegian har 27 fly med WiFi

Tirsdag 8. februar 2011 lanserte Norwegian bredbånd på to av flyene sine, mens nå er sjansen for at passasjerer kan surfe om bord på Norwegian sine fly over 50 prosent.

– Vi opplever stor suksess med vårt bredbånd om bord, og opplever stor passasjervekst på typiske WiFi-ruter. Opprinnelig var planen at vi skulle ha 21 fly med WiFi innen utgangen av året, men nå øker vi installasjonstakten, slik at mellom 30 og 33 fly vil ha WiFi innen utgangen av året, har Lasse Sandaker-Nielsen, kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, tidligere uttalt til DinSide.

Flyselskapet har totalt 59 fly, noe som innebærer at over halvparten av flyene vil ha Internett innen årsskiftet.

RING FRA HIMMELEN: Slik ser ringetjenesten til Norwegian ut. Foto: Per Ervland
RING FRA HIMMELEN: Slik ser ringetjenesten til Norwegian ut. Foto: Per Ervland Vis mer

SkyCalls priser

Ringetjenesten går ut på at du kan ringe gratis til mottakere som har installert SkyCall-appen, og at det koster 0,93 kroner per minutt uten oppstartsavgift å ringe mobiltelefon eller fasttelefon hvor som helst i hele Europa. Prisen til land utenfor Europa er 1,87 kroner per minutt.– Vi har per i dag 27 fly, og skal ha noen til før nyttår slik at vi kommer opp i mer enn halve flåten ved årsskiftet. Innen våren 2012 skal 80 prosent ha WiFi. Vi installerer på alle våre maskiner unntatt de eldste flyene som fases ut i løpet av 2012. Det har vær en super mottakelse blant kundene og nå har vi snart ett års jubileum i begynnelsen av februar 2012, sier Anne-Sissel Skånvik, kommunikasjonsdirektør i Norwegian, til DinSide.

Tirsdag 1. november i år lanserte også Norwegian ringetjenesten SkyCall om bord på fly med WiFi-tilgang. Klikk her for å se hvordan det gikk da DinSide testet det

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer