I disse byene er maten best

Det er i disse storbyene smaksløkene vil kose seg mest.

Publisert
Sist oppdatert

I hvilke storbyer skjer det mest spennende saker på restaurantkjøkkenene? Hvor skal gourméten reise for å oppleve haute cuisine på sitt aller beste?

Andre boller

Det skjer nemlig store endringer i matverdenen. London trekkes frem som en by der det skjer mye spennende på restaurantfronten for tiden. Og Tokyo seiler opp som en suveren gourmétdestinasjon. Mens Paris i fjor hadde 65 michelinstjerne- restauranter, hadde Tokyo imponerende 191.

Forbes Traveler har ved hjelp av flere kulinariske eksperter laget en liste over de storbyene magasinet mener er verdens beste matbyer.

Kriteriene for å komme på denne listen er blant annet at byen må huse noen av de som regnes som verdens beste restauranter - det må altså finnes en del michelinrestauranter i byen. Men like viktig er det at det er høy kvalitet på de mindre fasjonable restaurantene - det skal finnes et godt utvalg av nabolagsrestauranter som serverer mat som får tennene til å løpe i vann.

I byen skal det finnes gode restauranter som serverer landet eller byens tradisjonelle mat, så vel som moderne retter. Det skal også finnes spennende gatekjøkkenmat - som for eksempel hotdogs i New York, pizza i Napoli, eller kebaber i Istanbul.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer