I disse landene rekker feriepengene lenger

Se hvor du skal legge ferien hvis du har stramt reisebudsjett.

Storbritannia er et hyggelig reisemål, og pubkulturen er et stort pluss. Foto: Tourism South East/ Pawel Libera
Storbritannia er et hyggelig reisemål, og pubkulturen er et stort pluss. Foto: Tourism South East/ Pawel Libera Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nærmer seg sommerferie, og det er på tide å bestemme seg for hva du skal gjøre med dine velfortjente ferieuker. Hvor skal man dra i disse finanskrisetider?

For deg som fortsatt sitter i trygg jobb og har boliglån, er det ikke så mye å gruble på. Rentenedgangen har gjort at de månedlige boliglånsutgiftene er betraktelig mindre enn for et år siden. Antageligvis har du alt fra én til flere tusenlapper ekstra i måneden å rutte med. Kjekt det, nå som ferietiden kommer.

Hva får du i feriepenger? Finn det ut her

Du som ikke føler dere så veldig trygg på den økonomiske fremtiden, og gjerne vil være forsiktig med pengebruken denne sommeren, kan i stedet velge å reise til et ferieland der prisnivået er hyggelig, og den norske kronen sterk.

I så fall kan du velge et av disse landene:

Den svenske kysten er like fin som vår norske. Foto: Tommy Hvitfeldt
Den svenske kysten er like fin som vår norske. Foto: Tommy Hvitfeldt Vis mer


Sverige

Over kjølen er det "alltid" billigere enn i Norge, og slik er det nå også. Den svenske kronen har svekket seg med finanskrisen, og per i dag koster 100 svenske kroner cirka 82,50 norske kroner.

Sverige har mye å by på for sommerferieturisten. Vest-Sveriges skjærgård er like flott som vår sørlandske, og det samme gjelder Stockholms skjærgård. Apropos Stockholm - hvorfor ikke ta en storbyhelg der i sommer? Eller reise til Göteborg? Sverige har forresten mange bra fornøyelsesparker som ungene kommer til å elske. Se en oversikt her.

Vil du til Sverige for å feste, så vit at Visby på Gotland er Skandinavis svar på St. tropez. Liv og røre blir det også i Båstad, når tennisstjernene kommer for å delta i Catella Swedish Open i midten av juli. Trenger du flere ideer? Sjekk ut Visit Sweden

Storbritannia er et hyggelig reisemål, og pubkulturen er et stort pluss. Foto: Tourism South East/ Pawel Libera
Storbritannia er et hyggelig reisemål, og pubkulturen er et stort pluss. Foto: Tourism South East/ Pawel Libera Vis mer


Storbritannia

Et annet sterkt kort denne sommeren, er Storbritannia. Det britiske pundet er svakt for tiden. Per 14/5 ligger kursen på like under ti kroner. Det gjør Storbritannia til et hyggelig reisemål, og en annen fordel er at flybillettene til London og andre storbyer er rimeligere om sommeren, fordi det ikke er høysesong da.

Sør-England er fullt av vakre sandstrender og koselige kystbyer med cottages hentet rett ut fra et britisk periodedrama. En ferie i Devon passer bra for småbarnsfamilier. I Cornwall er det like flott, og her er det også bra forhold for surfing. Hlere tips til englandsferien finner du her.

Tyrkia

Euroen er ikke spesielt billig for tiden. Vil du ha sol- og badeferie, er det smart å velge et av middelhavslandene som ikke bruker euro. Tyrkia er et av disse, og fortsatt et rimelig ferieland for oss nordmenn. Charterselskapene melder om at det er større interesse for denne destinasjonen i år enn tidligere. I Tyrkia er også mange av hotellene all-inclusive, noe som gjør det lettere å holde kontroll på ferieutgiftene. hvor skal du reise? Les vår charterguide til Tyrkia, eller se alle artiklene våre fra landet her.

Bulgaria

I likhet med Tyrkia, har flere nordmenn i år vist interesse for Bulgaria. Det er først og fremst fordi dette også er en billigere feriedestinasjon enn for eksempel Spania og Hellas. Bulgaria har ikke det beste ryktet, og mye kan sies om hvordan turistindustrien har grepet om seg på det som egentlig er en veldig vakker kyst, men er det bare en uke i solstolen du er ute etter, så er Bulgaria et alternativ. Les vår charterguide til Bulgaria for å finne ut hvor du bør reise.

Kroatia er et rimelig middelhavsland. Her fra Hvar. Foto: Stine Okkelmo
Kroatia er et rimelig middelhavsland. Her fra Hvar. Foto: Stine Okkelmo Vis mer


Kroatia

Kroatia kan lokke med det klareste vannet i Middelhavet, et utall vakre øyer, varmt vær og hyggelige priser. 40 kroner for en pizza, og 12-15 kroner for en øl er ikke ille. Når den gode iskremen de lager i Kroatia bare koster 8-9 kroner kulen, bør alle være fornøyde. For ideer til hvor du skal reise i Kroatia, sjekk disse artiklene:

Tunisia

Det nord-afrikanske landet har vært på charterkartet noen år allerede, og også hit er det flere nordmenn som har tenkt seg i år, sammenlignet med tidligere år. Prisnivået er mye lavere her enn i eurolandene. Sjekk ut vår charterguide til Tunisia for å finne ut hva som venter deg i dette eksotiske ferielandet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer