I disse landene rekker feriepengene lenger

Se hvor du skal legge ferien hvis du har stramt reisebudsjett.

Storbritannia er et hyggelig reisemål, og pubkulturen er et stort pluss. Foto: Tourism South East/ Pawel Libera
Storbritannia er et hyggelig reisemål, og pubkulturen er et stort pluss. Foto: Tourism South East/ Pawel Libera Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nærmer seg sommerferie, og det er på tide å bestemme seg for hva du skal gjøre med dine velfortjente ferieuker. Hvor skal man dra i disse finanskrisetider?

For deg som fortsatt sitter i trygg jobb og har boliglån, er det ikke så mye å gruble på. Rentenedgangen har gjort at de månedlige boliglånsutgiftene er betraktelig mindre enn for et år siden. Antageligvis har du alt fra én til flere tusenlapper ekstra i måneden å rutte med. Kjekt det, nå som ferietiden kommer.

Hva får du i feriepenger? Finn det ut her

Du som ikke føler dere så veldig trygg på den økonomiske fremtiden, og gjerne vil være forsiktig med pengebruken denne sommeren, kan i stedet velge å reise til et ferieland der prisnivået er hyggelig, og den norske kronen sterk.

I så fall kan du velge et av disse landene:

Sverige

Over kjølen er det "alltid" billigere enn i Norge, og slik er det nå også. Den svenske kronen har svekket seg med finanskrisen, og per i dag koster 100 svenske kroner cirka 82,50 norske kroner.

Sverige har mye å by på for sommerferieturisten. Vest-Sveriges skjærgård er like flott som vår sørlandske, og det samme gjelder Stockholms skjærgård. Apropos Stockholm - hvorfor ikke ta en storbyhelg der i sommer? Eller reise til Göteborg? Sverige har forresten mange bra fornøyelsesparker som ungene kommer til å elske. Se en oversikt her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer