I London venter en grisebillig ferie

Lokker med svært lave kurser.

Det er nå du bør dra til London. Foto: Colourbox
Det er nå du bør dra til London. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du tenkt deg en storbyferie i høst? Da skal du dra til London.

Hvorfor? Fordi det britiske pundet har svekket seg i forhold til den norske kronen.

Tre gode grunner

Har du lyst til å reise til London, er det nå du bør dra. Det britiske pundet har svekket seg i det siste, og per 1. oktober koster ett pund bare 9,25 kroner, ifølge www.xe.com. Vi må helt tilbake til begynnelsen av 90-tallet for å finne tilsvarende lave kurser.

Det gjør at hotellovernatting, shopping og restaurantbesøk er blitt rimeligere. Det er ikke lenge siden du måtte gange med tolv for å få pris på ting i norske kroner - det betød at et par sko til 100 pund kostet rundt 1200 norske. I dag koster dette skoparet bare 925 kroner.

Det er alltid liv og røre i britenes hovedstad. Foto: Britain on View
Det er alltid liv og røre i britenes hovedstad. Foto: Britain on View Vis mer


Et annet godt argument for å reise til London nå, er at de finere hotellene har satt ned prisene sine, fordi finanskrisen har gjort etterspørselen etter bedre hotellrom mindre. Dermed kan du gjøre kupp på overnatting på fire- og femstjerners hoteller. Det behøver ikke være mange hundrelappene som skiller et middelmådig trestjerners hotellrom fra et supert femstjerners hotellrom i London i disse dager. Les tipsene til hvordan du sikrer deg luksusrom til lavpris her.

Et tredje argument er at det er billige flybilletter å få tak i. Ryanair har nettopp startet sine flyvninger fra Rygge, og dermed har de dumpet prisene på flybilletter til London. Vi fant billetter ned i 50 kroner for én vei da vi gjorde et kjapt søk- merk dog at sjekkinngebyr, kortbetalingsgebyr og evt. bagasjeavgift kommer i tillegg. Norwegian svarer med å ha billetter til London fra 399 kroner. Her kommer også bagasjeavgift i tillegg. SAS har flybilletter Bergen-London og Oslo-Bergen fra 666 kroner.

Smarte tips til London-turen

Mer enn bare London

Husk at Storbritannia ikke bare er London. Det finnes flere spennende storbyer å besøke - for eksempel Edinburgh, Manchester eller Newcastle.

Høsten er dessuten en fin tid å utforske den britiske landsbygda. Hva med en whiskytur i Skottland? Eller et besøk til eventyrlige New Forest? Flere ideer til ferie i Storbritannia finner du her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer