I Paris ligner alt på kake?

Det synes i hvert fall forfatteren Susan Hochbaum.

I Frankrike har de for eksempel Chocolaterie, som er rene sjokoladebutikker, og konditorier hvor det bugner av lekre franske fristelser. Hva hadde vi gjort uten croissanter, crêpes og franske makroner? Her ser du bokomslaget til Pastry Paris. Foto: The Little Bookroom/Susan Hochbaum
I Frankrike har de for eksempel Chocolaterie, som er rene sjokoladebutikker, og konditorier hvor det bugner av lekre franske fristelser. Hva hadde vi gjort uten croissanter, crêpes og franske makroner? Her ser du bokomslaget til Pastry Paris. Foto: The Little Bookroom/Susan Hochbaum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er få som tar dessert like seriøst som franskmennene. En middag uten dessert, blir liksom ikke sett på som et ordentlig måltid.

At Paris er en fantastisk by med mange severdigheter, er det ingen tvil om. Men ligner ikke egentlig alt på kaker? Det mener i hvert fall forfatteren Susan Hochbaum.

Denne måneden gir hun ut boken «Pastry Paris: In Paris Everything Looks Like Dessert», hvor hun demonstrerer med bilder hvordan kjente bygg og attraksjoner ligner på desserter. Boken er også utgitt i Norge.

Mye tyder på at Hochbaum har rett. Paris er både «eyecandy», søtt og klissete romantisk.

Se bilder fra boken her:

Slik fikk hun idéen

Hochbaum jobber også som grafisk designer og fotograf, men kakene som er avbildet har hun ikke laget selv.

«Det er vanskelig å ikke elske en by som har konditorier på nesten hvert eneste hjørne, hvor kaker selges dagen lang til mennesker som aldri blir tjukke. Jeg kom til Paris da jeg var midt i livet, skilt og nyforelsket (...) Plutselig fant jeg min muse i smør, krem, fløte og sukker, formet til søte skulpturer, som kan konkurrere med de skulpturene som finnes i byens museer. Jeg ser bakverk over alt, og ikke bare i selve bakverkene (...) I Paris ser alt ut som dessert,» slik introduserer Hochbaum boken sin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer