I verdenstoppen

Det var fem klare vinnere i Lonely Planets årlige kåring av verdens beste ferieland. New Zealand stakk av med den gjeve førsteplassen, men Australia, Peru, Kroatia og Thailand lå ikke langt bak.

Publisert
Sist oppdatert

Australia kom som en god nummer to, og var for mange et naturlig førstevalg. Som en av Lonely Planet’s medarbeidere sa: ”Australia er som New Zealand. Bare større, mer variert og med bedre vær”.

Landet ”down under” fascinerer med sine ytterpunkter og sterke kontraster – fra vegetasjon og topografi til farger og tekstur. Dessuten kan det by på en rik kulturarv og har en av verdens mest fantastiske nattehimler.

Også Tasmania trekkes spesielt frem - for fantastiske fotturer i bushen, verdens beste villmark og sin fortjente plass på UNESCOs verdensarvliste. Med alt oppstyret i Skandinavia rundt det forestående danske kronprinsbryllupet med Mary Elizabeth Donaldson fra den Australske øya kunne en kanskje lures til å tro at dette har påvirket dommerne, men faktum er at for de fleste som har vært med å stemme på drømmedestinasjonene er nok den tasmanske djevelen den aller mest kjente øybeboeren.

For oss nordmenn er det uansett kanskje mest forlokkende at Australia byr på sommer midt på vinteren?

Hakk i hælene på Australia fulgte Peru. Det var mange populære søramerikanske destinasjoner, men Inkaenes rike klatret høyest. Det 600 år gamle inkahovedsetet Machu Picchu, Andesfjellene og et fantastisk villmarksliv lokker reiselystne fra hele verden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer