I verdenstoppen

Det var fem klare vinnere i Lonely Planets årlige kåring av verdens beste ferieland. New Zealand stakk av med den gjeve førsteplassen, men Australia, Peru, Kroatia og Thailand lå ikke langt bak.

Publisert
Sist oppdatert
Natur, kultur og fargekontraster i Ayers Rock.
Natur, kultur og fargekontraster i Ayers Rock. Vis mer


Australia kom som en god nummer to, og var for mange et naturlig førstevalg. Som en av Lonely Planet’s medarbeidere sa: ”Australia er som New Zealand. Bare større, mer variert og med bedre vær”.

Landet ”down under” fascinerer med sine ytterpunkter og sterke kontraster – fra vegetasjon og topografi til farger og tekstur. Dessuten kan det by på en rik kulturarv og har en av verdens mest fantastiske nattehimler.

Også Tasmania trekkes spesielt frem - for fantastiske fotturer i bushen, verdens beste villmark og sin fortjente plass på UNESCOs verdensarvliste. Med alt oppstyret i Skandinavia rundt det forestående danske kronprinsbryllupet med Mary Elizabeth Donaldson fra den Australske øya kunne en kanskje lures til å tro at dette har påvirket dommerne, men faktum er at for de fleste som har vært med å stemme på drømmedestinasjonene er nok den tasmanske djevelen den aller mest kjente øybeboeren.

For oss nordmenn er det uansett kanskje mest forlokkende at Australia byr på sommer midt på vinteren?

Machu Picchu - Inkaindianernes hovedsete. Foto: Paul Jacob Hansen Foto: Paul Jacob Hansen
Machu Picchu - Inkaindianernes hovedsete. Foto: Paul Jacob Hansen Foto: Paul Jacob Hansen Vis mer


Hakk i hælene på Australia fulgte Peru. Det var mange populære søramerikanske destinasjoner, men Inkaenes rike klatret høyest. Det 600 år gamle inkahovedsetet Machu Picchu, Andesfjellene og et fantastisk villmarksliv lokker reiselystne fra hele verden.

Kroatia var det eneste av landene i Europa som klarte å markere seg i toppen. Dette på tross av, eller kanskje nettopp på grunn av, krigshandlingene på slutten av 90-tallet. Krigen ødela turismen skrev DinSide i fjor. Den blodige krigen i Jugoslavia er historie, men turistene har ikke returnert. ”Skynd deg før det er for sent,” råder DinSide Reises redaktør Karoline Brubæk.

Kroatia ligger strategisk plassert i grenseland, der Middelhavet møter Øst-Europa, og tilbyr ”en unik kombinasjon av mat, stil, storslagen natur og arkitektur. En av Europas best bevarte hemmeligheter!”

Kroatia skårer også på tilgjengelighet, og for reiselystne nordmenn kan vi opplyse at Norwegian starter direkteflyvinger til den populære havnebyen Dubrovnik fra 19. juni.

Her kan du lese reisebrev fra Dubrovnik, Perlen ved Adriaterhavet.

Thailand - mer enn bare strender. Skjønt det kan nok være vanskelig å løsrive seg.
Thailand - mer enn bare strender. Skjønt det kan nok være vanskelig å løsrive seg. Vis mer


Mer enn ”the beach”

Sist, men ikke minst, kom Thailand inn på en verdig femteplass. Asias mest populære reisemål vinner på en unik blanding av kultur, mat og naturopplevelser.

Fra sandstrendene i Andamanhavet og jungelsafari via templer og antikke byer til shopping på det superkommersielle helgemarkedet i Bangkok – Thailand har noe for enhver smak.

Her kan du lese DinSides leseres tips til reiser i Thailand.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer