Høstferie:

I verdens­toppen

Men både Sverige, Danmark og Finland har pass som gir tilgang til flere land enn det norske.

UT PÅ TUR: Med det norske passet kan du reise mye uten visum. Men - husk coronasertifikatet. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
UT PÅ TUR: Med det norske passet kan du reise mye uten visum. Men - husk coronasertifikatet. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du et norsk pass? Da har du et av verdens beste reisedokumenter. Det viser den ferskeste utgaven av Henley Passport Index.

Passindeksen viser rangeringen av alle verdens pass, i henhold til antall destinasjoner innehaverne kan få tilgang til uten et ekstra visum. Indeksen er basert på eksklusive data fra International Air Transport Association (IATA), som er en av verdens største og mest nøyaktige reiseinformasjonsdatabaser.

Topp og bunn

Japan og Singapore deler førsteplassen med 192 land, mens innehavere av pass fra Tyskland og Sør-Korea kommer seg til 190 land uten visum.Finland, Luxemburg, Italia og Spania kommer på den neste plassen med 189 land.

Har du dansk pass, kan du reise til 187 land uten visum, mens svenskene kan reise til 186 land.

Hva så med Norge og det norske passet? Vi deler 7. plassen med USA, Storbritannia, Hellas, Malta og Tsjekkia.Det norske passet gir oss adgang til 185 visumfrie land.

De tre nederste på passindeksen for fjerdekvartal 2021 blir fylt av Syria med 29 land, Irak med 28 og Afghanistan med 26 land.

Ønsker du å sammenligne passet ditt med pass fra andre land eller finne ut hvilke land du må ha visum til? Det kan du gjøre her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer