Ikea åpner hotell i Malmö

I 2014 kan du bo på Ikea.

25.000 KVADRATMETER: Danske Dorte Mandrup Arkitekter vant kontrakten om å designe Ikea-hotellet. Foto: Ikea
25.000 KVADRATMETER: Danske Dorte Mandrup Arkitekter vant kontrakten om å designe Ikea-hotellet. Foto: Ikea Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Folk bruker Ikea til så mangt. Mens noen handler møbler og spiser kjøttbuller der, bruker andre varehuset til å gå på sjekker'n.

For mange er det å gå på Ikea en heldagstur i seg selv, med lang kjøretur og timesvis av vandring i varehuset. Men snart kan det å bo på Ikea faktisk bli en realitet.

Satser på Malmø

Møbelgiganten flytter nemlig sitt hovedkvarter fra Helsingborg til Malmø, og i den anledning planlegger Ikea å åpne et hotell i Malmø. Hotellet vil bli bygget i forbindelse med et hovedkontor i Svågertorp og tett på et av Ikeas varehus, ifølge Politiken.dk

Tanken er at hotellet skal brukes til Ikeas ansatte, som befinner seg i Malmø, i tillegg til at det skal holdes åpnet for vanlige gjester. Ifølge business.dk skal hotellet åpne i 2014.

Men hvorfor Malmø? Ikea begrunner beliggenheten med at de tror på en sterk utvikling i den regionen. Det nye hotellet vil ligge i nærheten av Øresundsbroen og ferjeleiet i Ystad.

Et grønt hotell

Det nye hotellet blir totalt på 25.000 kvadratmeter med 100 rom, og det er danske Dorte Mandrup Arkitekter som skal stå for utformingen. Målet er å gjøre møtesenteret, kontorhuset og hotellet til møbelkjedens grønneste og klimavennlige bygning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer